Thursday, April 13, 2023

1,000,000 kr

Så hände det tillslut!!! 

Nettoutdelningarna för Kalkyls Pengamaskin nådde idag den fantastiska och otroliga summan på 1,000,000 kr!!! Det krävdes 813 utdelningar. Det var verkligen ingen summa som kändes möjlig att uppnå där och då i de inledande och tafatta tankarna i början på 2017. 

FIRE-arbetet har i praktiska termer nu pågått i drygt 62 månader eller dryga 5 år. Räknas förberedelsearbetet in kan ett ytterligare år adderas. Den praktiska FIRE-resan påbörjades i januari 2018 efter ett mycket långdraget förberedelsearbete där det mesta var både mentalt jobbigt och utmanade för en försiktig general som Kalkyl ändå är.

Tyvärr saknas kunskaper att göra en lika rolig och kreativ film som bloggkollegan Utdelningsseglaren gjorde, tankarna har i över ett år funnits på att försöka åstadkomma något dito men varken tid, lust eller motivation har räckt till och således blir det mest ett simpelt konstaterande att ett första drömmål vad gäller utdelningarna nu är nått. Det har varit en arbetsam vecka med mycket långa dagar på jobb#1 och tröttheten är betydlig nu så det förväntade lyckoruset som det fantiserats om infann sig i en helt annan skepnad. Det är dock otroligt glädjande att konstatera summan och att bläddra lite bland Mästerexcelarkens alla och informativa flikar. Det är en enorm arbetsinsats som tagit Pengamaskinen till denna nivå och till denna fantastiska miljonstolpe. Pengamaskinen brakade under dagen vidare av bara farten och nådde en bra bit över miljonen dessutom.

Det återstår bara att säga:

Mot nettoutdelningsmiljon #2 !!!

   


8 comments:

 1. Gratulerar! Jag är på väg mot nettomiljon tre men det kommer dröja till minst nästa år innan jag når dit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar ZS! Tre mkr! Bra att det finns några att se upp till både vad gäller p-värde och nettoutdelning samt antal innehav.

   Delete
 2. Det är bara att gratulera till en rejäl milstolpe! Jag har en bit kvar :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar DTI! Tiden rusar och plötsligt är du där du också, förstår själv varken summan eller att över 5 år nu avverkats.

   Delete
 3. Grattis! Här går det undan, men det är ju snöbollseffekten med återinvesterade utdelningar som börjat synas kan jag tänka mig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Snålgrisen! Klart det är! Äntligen börjar utväxlingen av alla de tuffa besluten som tagits och av allt det hårda arbetet bakom. Synd att det ekonomiska klimatet förändrats så kraftigt bara.

   Delete
 4. Fantastiskt bra jobbat Kalkyl !! Det är en härlig känsla när man märker att det tar fart och inser att det inte längre går att stoppa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar NLI! Ja det är alltid väldig kul att se vad arbetet man gjort åstadkommit oavsett egentligen vad det handlar om. Som tidigare skrivits är det svårt ta in summan helt.

   Delete