Friday, May 12, 2023

Det är mycket

 Så blev det fredag även denna vecka. Det är egentligen väldigt mycket som skulle vilja skrivas då det, tyvärr, finns så mycket att skriva om. Det är en väldigt orolig tid vi lever i och det är problem, stora, inom väldigt många områden. På hemmafronten får diskussionerna hållas nere även om det stundvis är svårt. Bloggen, dagboken eller vad denna blogg skall kallas har länge fungerat som en ventil. Partiledardebatten i söndags tillförde knappast varken förtroende eller någon som helst glädje och allra värst ut var nog galjonsfiguren för Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S), Maggan. Partiledaren framstår mest som en superkränkt individ eller barnunge vars riktiga argument tagit slut. Att S beter sig illa i opposition var känt sen innan men ribban har höjts eller har bojen sänkts beroende på hur man vill uttrycka sig. Båda Kalkyls tummar hålls för att den ytterst motbjudande lotteriförsäljningen som framförallt S sysslar med stängs ner och förbjuds. Något mera odemokratiskt och märkligt tilltag kräver lupp för att hittas. Låt istället alla bidragsgivare till partier antingen vara anonyma eller offentliga (anonyma borde väl vara helt ok?). 

Nå, inser att fingrarna dansar lika lätt över tangenterna som vanligt när skrivandet väl sätter igång men tänker inte fortsätta skriva fritt ikväll. Läsning av Riskbankens Penningpolitisk rapport klarades av idag och det var ingen varken särskilt rolig eller uppmuntrande läsning, läs här. Helt klart är att räntevapnet är lika dåligt som en normalbegåvad kan inse att det nog också skulle kunna vara. Det är ett trubbigt vapen och dessutom med tveksam verkan. Lusten att skriva vidare på detta tema är stor men...

Den Kalkylska Pengamaskinen kämpar likt sin ägare och skapare vidare, ännu en 10,000 kronors stolpe kunde bockas av idag. Att bocka av dessa skänker mycket glädje precis som de bakomliggande bokföringsmomenten gör. Drygt 1,080,000 kronor i nettoutdelningar har nu bokförts!!! I veckan har en del nya arbetare fått lov att skänka glädje, ja och kronor förstås, genom att för första gången få lov att skicka pengar till Inslussningsrännan tillhörande den Kalkylska Pengamaskinen!

Egentligen borde både humör och allt vara på topp under ännu en pågående skördetid men det är mycket annat negativt som påverkar åt andra hållet, tyvärr. Allt tjat om Riskbanker, räntor, räntebanor, sänkta bostadspriser, inflation hit och dit, KPIF, KPIF exklusive energipriser, duvaktiga, hökaktiga, duvor, hökar o.s.v. Riskbankerna styr i blindo och håller tummarna att de gör rätt, historiken de begåvat oss alla med talar dock emot denna förhoppning. Ännu har långtifrån alla fått känna på de nya räntorna, ge det 4-5 månader till så är vi betydligt fler i denna tråkiga sits som också delas med de kommersiella fastighetsbolagen främst och med många övriga företagare och företag i allmänhet.

 

No comments:

Post a Comment