Wednesday, June 28, 2023

Utdelningar och annat

 I semesterläge bokförandes inkomna utdelningar, en svårslagen kombo helt klart!

Avanza tog lite extra tid på sig att betala de senaste utdelningarna, kanske berodde det på midsommarhelgen. Igår rasslade de dock in och idag kunde bokföringen göras. Även juni har stöddat till sig rätt ordentligt och ännu ska några ytterligare utdelningar slussas in innan det första halvåret är avklarat på det jobbiga och bekymmersamma året 2023. Kalkyls Pengamaskin kunde med de senast inslussade utdelningarna bocka av ännu en 10 tkr stolpe i nettoutdelningar. Det första halvåret klarade inte riktigt av att få ihop 300 tkr men det var ganska nära.

Imorgon kommer en lågpunkt som bara ska genomlidas och det är förstås Riskbanken, det svenska superundret, som återigen ska kyla av en redan hyfsat sval marknad och lägga ännu en sten på mångas redan nedtyngda axlar. Riskbankens förtroendeindex har nu tydligen sjunkit ifrån dryga 50 till mycket låga 26... Sommarens present blir +25 eller +50 punkters styrräntehöjning för något annat är väldigt osannolikt.

En rolig bild hittades av slump, artikeln finns på https://www.etc.se/ledare/farligt-med-bara-ekonomer-i-riksbanken





2 comments:

  1. Jag gissar på 25 punkter även om sannolikheten ökat lite för 50 punkter de senaste veckorna. Oförändrat ser jag som uteslutet.

    ReplyDelete
  2. Instämmer ZS, tyvärr då alltså för det räcker redan...

    ReplyDelete