Tuesday, July 18, 2023

>100 kr/h netto

 Den Kalkylska Pengamaskinen fortsätter att gneta på trots motvindar ifrån många håll. Chefen på jobb#2 har dock äntligen beviljat lite ledighet, dock sådan under stort ansvar vilket innebär att Kalkyl fortsätter att bevaka börsen, ankdammspolitiken samt världspolitiken med större eller mindre intresse. Pengamaskinen drog in den 180:e udelningen för katastrofåret 2023 för några dagar sedan och ännu en 10,000 kronors stolpe ligger inom behagligt räckhåll, ja eller så nära att en viss irritation infinner sig när fakta säger att det krävs ännu en dryg vecka innan den kan bockas av. En sak som är rolig med direkt aktieinvestering är just alla siffror och alla jämförelsetal som kan uppbringas med hyfsad enkelhet. Siffror bidrar dessutom med kunskaper och för det mesta även glädje.

Med de inslussade 180 utdelningarna för året så har nu nettotimlönen nått en bit:

  •   33.7 kr/h årets alla dagar VARJE timme 24h/dag, ja vi snackar 8760 timmar med denna nettotimlön.
  • 101.0 kr/h årets alla dagar med 8h/dag   
  • 141.7 kr/h årets alla cirka arbetsdagar med då 8h/dag
    • men då alltså utan att egentligen arbeta en enda dag eller timme eller...
Idag (igen) i böljan den blå med 16-17C i vattnet och hyfsade vågor drog Pengamaskinen in 2000 kr netto. Det är en fantastiskt känsla rakt igenom att slitet nu levererar. På Avanza tog idag de förväntade bruttoutdelningarna och klev över en för Kalkyl magisk summa om 350,000 för helåret 2023. December tangerar mer mot noll än något annat så det ser ganska trevligt ut, läs bör alltså kunna justeras upp ganska kraftigt och öka på årstotalen! Målet för nettoårsutdelningen ligger alltså kvar och inom räckhåll på 360,000 kr.

Semester och livet är väldigt angenämt just nu. Redan imorgon bör catching:andet höras igen och sen även i övermorgon o.s.v!
   

4 comments:

  1. Replies
    1. Ja det ser verkligen inte dumt ut alls, tack NLI! Vi gör vad vi kan ju!

      Delete
  2. Fantastiskt! 141,7 kr/h (8h/dag alla arbetsdagar) NETTO är otroligt bra. Vi betalade på förra firman lägre än det BRUTTO för "nya i yrket".

    Detta betyder att du lätt kan säga att du har en person som jobbar åt dig och ger dig alla sina pengar. Då är frågan är bara när du nöjer dig med med det inflödet och gör din FIRE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå US! Ja den siffran hade kanske varit bättre som rubrik, vad man får per timme för alla arbetsdagar om 8h! Det känns fantastiskt att studera siffrorna.

      En vettig fråga som inte besvarats än eller kanske den ändå har det. Som vanligt med just denna fråga ställer jag in mig i ledet som vacklar lite kring svaret om när. Tanken är att jobba på ett antal år till och sanera ekonomin en del ytterligare. Finns samtidigt parallella spår där saneringen skulle kunna ske omgående men...

      Rolig kommentar att läsa!

      Delete