Thursday, August 10, 2023

Fy sjutton

 Inläggets bild är några dagar gammal nu då mer skrivande om det svenska superundret, Riskbanken, kom emellan.

 Kalkyl har ju länge skrivit om den tråkiga samhällsutvecklingen vi alla i ankdammen Sverige tvingas ta del av. Att en acceleration låg i korten var givet, tyvärr, men få kunde nog ana hur stor. 

Expressen 230807:


Dagen innan blev en äldre man, 75 år gammal, allvarlig skadad i Malmö av skottlossning. Om skotten var avsedda för denna man eller inte var i skrivande stund inte känt men gissningsvis var de nog inte det. "Lite otur" alltså hade mannen i Malmö som råkade befinna sig i sin egen lägenhet när skotten avfyrades. Kanske politikerförmågorna snart måste skriva in någon lagklausul om att vistas kring egen härd på egen risk då det äldre uttrycket kanske inte längre räcker till: 

Egen härd är guld värd!

Kanske ligger det på gemene man att på kvällen hissa ner skottsäkra skydd över fönsterna? Eller kanske dygnet runt kanske krävs inom kort? Glädjande i Malmöfallet så verkar polisen redan ha häktat någon för dådet! Då inlägget fick åldras några dagar framkom mer uppgifter kring stackarn som blev skjuten, en 77-årig man som träffades av flera skott i huvudet. Ett skott gjorde ett hål kring ena örat och två kulor satt fast i ansiktet... Hans fru var också hemma i lägenheten när skottlossningen utanför satte igång. Hittills tyder det mesta på att paret inte var måltavlan. Paret hade persiennerna neddragna, när det brakade loss. Västra Kattarp är stadsdelen i Malmö där det obehagliga inträffade. Det sjuka och mycket obehagliga våldet kryper allt närmre in. Det är nog omöjligt att ta in otryggheten som paret nu känner, dessutom är båda två i paret 75+... Hela dagen efter ägnade den äldre damen åt att städa bort alla blodstänk och blodpölar i parets lägenhet sedan 30+ år... Ja detta samtidigt som maken blev opererad och samtidigt med alla de fruktansvärda känslorna i tankarna. Kunde inte ens städhjälp erbjudits av samhället med ett av världens högsta skattetryck?!... Tack för den Sverige liksom. I veckan som gått har även några villor på olika ställen i landet blivit utsatta för beskjutning. Ett antal kraftiga sprängningar som förstört både husfasader, fönsterrutor samt entrédörrar har som vanligt också inträffat på flera ställen i det numera sargade landet Sverige... Det hade verkligen varit synnerligen intressant att få lov att ta del av helt ärliga och mänskliga kommentarer av förmågorna (men det klarar de väl inte av, att vara ärliga ens någon endaste gång eller att kanske visa ens ett litet uns av självkritik?) till politiker där väldigt väldigt många under åren varit med och skapat och genomfört det sjuka experimentet Sveriges befolkning tvingats ta del av och nu tvingas leva med dess konsekvenser som knappast i närtid kommer att ha visat alla baksidor... Skulle också varit intressant att få höra en spontan kommentar från någon äldre svensk skattebetalare om vad politikerna ställt till med i Sverige och som dessutom bekostats av de mycket höga och dryga skatter många av oss betalar, antagligen hade det blivit något i stil med: 

SKÄMS PÅ ER eller FY PÅ ER

Det finns massor mer att säga eller inte. Det är inte alltid poliser och polisen i stort agerar bra men förhoppningsvis gör de det i de allra flesta fall och situationer och därför:

Heja de hårt arbetande Poliserna och hoppas ni orkar
fortsätta och att ni vinner denna kamp.

Skriver medvetet de 'hårt arbetande Poliserna' med stort P samt betonar "hårt arbetande" då det är dessa poliser vårt land behöver, de som arbetar ute på gatorna och inte den svällande massan av administrationstjänster inom polismyndigheten. De flesta av dagens otrygghetsproblem skulle lösas om den faktiska patrulleringen ökade kraftigt. Polisen ska vara mycket och frekvent synliga. Nedstängda poliskontor och polisbilar som vid enstaka tillfällen passerar löser inte mycket.   

2 comments:

 1. Kan inte annat än att hålla med. Det är nu man hade önskat att vi skulle ha kvar någon form av tjänstemannaansvar inom politiken. Men det avskaffades av Palme 1975(?) och givetvis har ingen politiker varit intresserad av att återinföra detta.
  Det är många politiker som har blod på sina händer. För att inte tala om vår agendastyrda media.
  Mvh CB

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hört talas om det där tjänstemannaansvaret, ja det måste ju varit dröm som gick i uppfyllelse av förmågorna när den avskaffades... Problemen växte ju inte förrän glömskan sopat bort såren... De kan verkligen vissa saker, där vid makten alltså.
   Bra uttryckt CB, blod på sina händer ja! Usch ja situationen är ytterst beklämmande och direkt knäpp...

   Delete