Sunday, August 6, 2023

Lite siffror

 Ytterligare en fantastisk semestervecka har nu spenderats, dessutom i nästan total ovisshet om vad som skett i ankdammen Sverige som Kalkyl lever i samt i världen i stort! En del ekonomirelaterad uppdatering har skett nästan på daglig basis, jobb#2 är ju som tidigare sagt trots allt också en hobby om än på blodigt allvar, medans övrigt nyhetsflöde i stort sett stängts ned. "Monsterregnovädret" har ännu typ lyst med sin frånvaro, det har hittills varit ett hyfsat rejält ösregn och då har runt 40 mil avverkats på svenska vägar... Mediernas adjektiv har för länge sedan blivit alltmer löjeväckande eller kanske är det kanske alldeles rätt för yngre generationer som inte varit med om värst mycket? Snösmockor, kylsmockor, extremhettor, ökentorkor o.s.v?

Nåväl på den växande fronten som heter Kalkyls Pengamaskin jobbas det på och Inslussningsrännan tillhörande den Kalkylska Pengamaskinen får bekänna färg och betala för sin tidigare renovering. Pengamaskinen har i dagarna gått över ännu en 100,000 kronors milstolpe i nettoutdelningar. Denna blev den tredje för året i ordningen som kunde bockas av och ja detta trots att chefen var på semester!?... 300,000 kr i nettoutdelningar för år 2023 är nu inslussade, inräknade och bokförda! Detta trots att juli månad noterade runt -9% i nettoutdelningar... SBB, Electrolux, Castellum, Intrum, m.fl. Året 2023 är ju tidigare benämnt som ett katastrofår av Kalkyl och ännu har absolut inga tecken alls ens kunnat skönjas om att läget kommer att förbättras. Ett alldeles för stort antal bolag har redan ställt in sin utdelning, helt eller delvis och om allt detta tråkiga inte skett hade långt över 400 tkr kunnat förväntas för helåret. Som läget ser ut nu kanske inte ens föregående års summa kommer att klaras av... Kanske dags skriva tiggarbrev till galjonsfiguren Maggan för Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) och ansöka om utdelningsbidrag?

Oavsett detta faktum är summorna som slussas in genom Inslussningsrännan rejäla och många till antalet. Att redan efter endast drygt 7 månader in på året dragit in 300 tkr netto är förstås fantastiskt och inget som FIRE drömmarna där kring 2018 hade med annat än i rena rama fantasierna. 300 tkr/år netto motsvarar förresten 25,000 kr/mån netto VARJE månad under hela året. 

Det är fantastiskt, underbart, galet och väldigt svårt att fatta! 

Men det är sant!

Det blev några skrivna rader trots allt ikväll.


4 comments:

  1. Grattis till fina utdelningar. Gissar du är ganska tung på bolag som delar ut på våren. Nu har du ju dragit den där trissvinsten på 25"/månad det är inte dåligt alls ju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar! Ja ankdammen är tyngs ännu men den jobbas ner även om fördelningen känns ganska skaplig. Prio ligger inte på nyinvestering nu. Äntligen trissvinst!

      Delete
  2. Härligt med 300k netto så här tidigt på året. Hösten brukar ju trots allt skänka oss på vatten- och utdelningsregn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Var riktigt trevligt att mata in de senaste utdelningarna o konstatera summan! Hösten levererar träffsäkert, ja i alla fall regnet. Bör definitivt även bli utdelningsregn from september. Stör mig på elux o cast..

      Delete