Sunday, August 27, 2023

Utdelningskontroll

  Bråda dagar som så oftast när allt det där vanliga efter semestern drar igång. Det är dock viktigt att se till att hålla fokuset rätt och fokusera på FIRE och jobb#2. Året 2023 har några gånger benämnts som ett katastrofår, ja ännu ett i den egentligen korta FIRE resan som Kalkyl inledde 2018. Det har varit turbulenta år och den ena smällen efter den andra har tagits emot. I år har ett antal bolag ställt sig i skamvrån och ställt in sina utdelningar. Självklart är det ibland sunt att så sker men det är inte inläggets fokus.

Glädjande nog ser år 2023 ut att kunna, med knapp marginal, klara av det uppsatta utdelningsmålet. Drygt fyra månader återstår och snart börjar inflödet åter att stiga efter att varit på lägre nivå under sommarmånaderna. Det var länge sedan följande notering gjordes i Mästerexcelarken baserat på prognoser:


I dagarna bockades 1,140,000 i nettoutdelningar av. Den Kalkylska Pengamaskinen har kvar knappt 60,000 kr i nettoutdelningar att slussa in och besiktning av Inslussingsrännan samt inspektion av pengaflödet säger att det ska gå:


Allt kan hända och drygt fem år in på FIRE resan är det snart inget som längre förvånar.

Som avslutning kommer lite utdelningsutveckling:

  • +1140% i årsnettoutdelning år 2022 jämfört med den för 2018!!! 
  • +1471% i antalet årliga utdelningar år 2022 jämfört med antalet 2018

Den Kalkylska FIRE resan har nu exekverats i drygt 5.5 år. Något 5 års jubileums inlägg har ännu inte orkat skrivas även om intresset för att så göra för egen del är ganska stort. Varken tid eller energi har hittills funnits, i alla fall inte samtidigt... 

No comments:

Post a Comment