Thursday, October 19, 2023

Avanza och PM

 Vid utdelningsbokföringen noterade Kalkyl att Philip Morris, PM, utdelningen belastats med 15% källskatt. Alldeles för mycket för detta bolag vilket påtalades för Avanza, säkerligen har fler gjort likadant. Avanza meddelade under dagen att utdelningar ifrån Philip Morris blivit fel, det var Avanzas depåbank som gjort fel. Rätt konstigt att sådana fel kan ske, det är ju knappast första utdelningen ifrån Philip Morris Avanza hanterar. Det är bra att de korrigerar när saker går fel men det går inte att komma ifrån att det är märkligt att sådant händer.

12 dagar kvar innan "nya aktiesidan" blir det enda alternativet, hoppas att många klagat och klagar. Har du klagat än?

Att Avanza har strulat till sin app något utomordentligt förstår de flesta, det är annars bara att testa lite och trycka på ett innehav, på något ställe skickas man önskvärt vidare till värdepapprets sida där kursgraf och annan info finns, den lilla fjantiga -> (pilen) öppnar då istället upp mer info såsom t.ex. antalet man äger. Ifrån ett annat ställe är allt invererat och klick på innehavet öppnar upp och visar då lite mer info såsom t.ex. antalet man äger och den lilla svårklickade pilen slussar en då istället vidare till värdepapprets sida där kursgraf o,s,v finns. Förvirrande är bara förnamnet och det undras om utvecklingsavdelningen krökar för mycket under implementerandet av deras nya "fantastiska finesser"?

Att Avanza ständigt och jämt nu visar info vid inloggning om att man inte ska logga in hur som helst eller att Avanza inte ringer en och uppmanar till inloggning på Avanza känns tramsigt och meningslöst och borde i alla fall efter viss partnerskapstid eller senioritet med Avanza helt enkelt inte ens dyka upp, eller?   


No comments:

Post a Comment