Wednesday, October 18, 2023

Utdelningskontroll

 Idag den 18:e oktober i katastrofåret 2023 och det var högt på tiden att bokföra lite utdelningar igen. Inslussningsrännan tillhörande den Kalkylska Pengamaskinen får bekänna färg och utdelningarna forsar in! Det är kul att nån ekonomisk glädje kan erhållas och åtnjutas under detta katastrofår. 

Två ytterligare 10,000 kronors stolpar har nu bockats av och det uppsatta målet för de ackumulerade nettoutdelningarna kommer med mycket stor sannolikhet att nås och dessutom kunna överträffas:


Då målet om den ackumulerade nettoutdelningen bör kunna nås utan större bekymmer, vilket är väldigt trevligt att konstatera, så återstår då frågan om hur det ser ut för målet om årets totala nettoutdelningssumma:


   Även detta bör kunna nås. Det blir dock en stunds reflektion över vad som åstadkommits hittills. Alltså drygt 345,000 (345,000 känns som en betydligt jämnare summa än 346,000 även om avrundning säger den senare) kr har Pengamaskinen samlat in, ja netto alltså, under året! Det är sådär en knappt 100,000 kr mer än något tidigare drömmål satte upp. Det är en helt otrolig summa pengar. Det är bra att ibland som slav under jobb#2 chefen att begrunda vad som skett och sker. Pengarna varken:
  • ses
  • känns
  • kan tas på
  • ökar konsumtionen
Utdelningspengarna bara slussas in och just nu tickas saldona upp. Kalkyl har under alla FIRE åren inte känt av några pengar på riktigt, det jobbas på hårt med både jobb#1 och jobb#2 samt numera även med jobb#3. Mycket under jobb#2 är på något vis och sätt surrealistiskt och enorma summor har under flera år hanterats. 10 tkr där och 45 tkr där, det känns ibland som att det inte är på riktigt. 1.2 mkr är en hyfsad Porsche, kanske t.o.m en hyfsat ny eller en helt ny?! 1.2, 1.2 mkr alltså!

Då Kalkyl fått kämpa sig ända hit studeras gärna olika timpenningar. En gång där för längesedan när hattar kanske började flyga (vilken saga anspelas det på?) skar sig Kalkyl på den nyslipade Morakniven ungefär 5 minuter in på arbetsdagen... Blodet formligen pissade ut ur fingret men det var bara att bita ihop och  fortsätta, plåster hjälpte föga och en minut efter omplåstring var det genomblodat och lossnade. Det gjorde mycket ont men... Fortsätt var det enda på agendan. Det blev fler skärningar under dagen och veckan... Knän som ömmade, ryggen som ömmade o.s.v. Det var längesedan nu, ja det börjar bli så längesedan att en undrar om det ens hänt när nyheterna läses över hur tillståndet i Sverige numera ter sig. Den första fasta timlönen var på 25 kr, ackordet gav mer och var nästan uteslutande betalningsmodellen, ja för Kalkyl och jämlika alltså medans de flesta andra nästan gick hem fattigare än när de kom dit på morgonen...


  • 166 kr/h! Att med ungefär normala antalet arbetade timmar för ett normalt jobb ligga på 166 kr/h i timlön ifrån Pengamaskinen är otroligt tillfredsställande. 
  • Att ligga på 118 kr/h om man räknar 8h arbete varje dag under årets alla 365 dagar är absolut inte heller fel. 
  • När helårets alla timmar (8760h) används som divisor till årets hittillsa nettoutdelningssumma och resultatet kvalar in på nästan 40 kr/h känns det fantastiskt, verkligen!
Vittring på kommande lön har redan inträffat och som den blodhund Kalkyl är kommer målet inte att missas, en dryg vecka återstår innan nästa lön fyller på med lite stålar i kassakistorna!

4 comments:

  1. Bra jobbat! Jag klockar själv just nu in på 428.000 kronor netto och en lite skvätt till kommer komma in innan året är slut. Precis som för dig så ser jag egentligen aldrig pengarna då i stort sett allt fortfarande stannar i portföljen (eller sipprar iväg mellan mina fingrar ner i skatteverkets kista).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack ZS! Ja lite fler stålar ska vi väl få in innan vi äntligen kan stänga 2023 o vända blad. Trött på detta året nu, det har räckt väldigt länge med elände på precis alla fronter. Superundret får väl sista ordet med förhoppningsvis sista höjningen och med den har de fullbordat inträdet i lågkonjukturen... Med ordet skatt du skrev fick du pulsen att rusa, blir inte kul betala isk/kf skatt 2024...

      Delete
  2. Bra jobbat !! Även jag fokuserar allt mer mot min Frihetskvot och därmed nivå av självförsörjning. Det är väl exit som närmar sig för mig åter igen. Händer dock en del på Cirkusen som gör att jag väljer att stanna kvar. Kanske löser det sig av sig själv snart ;)

    Tyvärr tror jag att problemen fortsätter under nästa år och den enda skillnaden blir att vi byter ut 3 till 4.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack NLI! Ja det är nog inte så dumt att försöka fokusera lite på den. Cirkusar brukar överraska, oftast negativt men ibland åt det positiva hållet så om det känns bra så kanske lika bra även detta!

      Jag får tyvärr säga att jag delar din tro om 24 också... Känns inte alls bra att ens behöva skriva det men ja det lär nog inte bli ett hejdundrande år det heller. Vad gäller räntorna kanske ändå lite sänkningar kan inträffa under 24 då superundret kört sönder det mesta nu, låt +25 till komma och sen ska vi se vad som kommer att ske under 24 när många BRF:er och en del andra måste omförhandla sina hittills mycket fördelaktiga lån med räntor i intervallet 1.0-1.3%. Varseln lär väl tillta rätt rejält nu också, hörde idag om att Nokia ska göra sig av med 14000 man... Ericsson igår med Vonageínköpet på absoluta Mount Everest nivå där en liten smärre nedskrivning om 29 mdr inte var helt enkel att förklara, antagligen är 29 mdr en för snäll nedskrivning också...

      Delete