Saturday, November 11, 2023

1000 kr/dag!!! - del 1

I dagarna nåddes för första gången över 1000 kr/dag netto!!! 

Enkel huvudräkning säger att därmed har minst 365,000 kr i nettoutdelningar tagits emot år 2023 av Inslussningsrännan tillhörande den Kalkylska Pengamaskinen, ja det är ytterligare en del tusenlappar som redan också tagits emot.

Det fanns aldrig på kartan där i början att sådana här mäktiga summor skulle kunna uppnås. 1000 kr/dag VARJE dag är ingen liten summa, för Kalkyl är den enorm och helt fantastisk att erhålla.

Katastrofåret 2023 är inte slut än och en del ytterligare utdelningar kommer att samlas in. Året kommer alltså trots allt som hänt på det ekonomiska planet att sätta ett nytt nettoutdelningsrekord.

För de första 10 månaderna har utdelningsskörden utvecklats så här:


 +11.1% hittills alltså.


14 comments:

 1. Stort grattis och fantastiskt bra jobbat !! Kanske dags att börja tona ner det där med katastrofår ytte-pytte-lite-lite-grann trots allt ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar NLI! Haha, ja kanske men i så fall bara så som du skriver men får nog ändå fundera lite mer innan beslut fattas om katastrofårsbenämningen. Den sitter liksom i fingrarna nu...

   Delete
 2. Starkt jobbat! Du ska vara lika glad som stolt (över dig själv), för inget har kommit gratis till dig. Blod, svett och tårar har varit kostnaden, men ack vad det har varit värt belöningen, eller hur?

  Allt gott och ännu en gång - imponerande!

  /Cristofer

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Cristofer! Det var ännu en uppmuntrande och trevlig kommentar att läsa, tackar! Nej precis, jag har knappast fötts med silverskeden i munnen, det har varit slit och släp och kämpande i hela livet med i stort sett precis allting... Det känns väldigt skönt att nu ha kommit så här långt!

   Delete
 3. Replies
  1. Tackar Slimis! Det är kul när man ser resultat och allt som kan räknas som positivt detta år är välkommet.

   Delete
 4. Replies
  1. Härlig kommentar, tackar för den! Ja 1000kr/dag är en bra slant!

   Delete
 5. Wow, vilken härlig känsla att vakna upp varje dag med en tusenlapp i handen. Nice work Mr Kalkyl!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja den känslan är suverän. Lite träning inför kommande FIRE, vakna o inse 1000 spänn redan hemma så färdigjobbad!
   Tackar för härlig kommentar Glenn!

   Delete
 6. Grattis. Är ISK-skatten avdragen från den summan, dvs netto? Såg att mina uträkningar var hopplöst utdaterade på den punkten, det är ju ganska mycket man ska punga ut med i skatt varje år numera, speciellt efter årsskiftet.

  Hur bygger du vidare på pengamaskinen, är det en % av lönen samt återinvesterade utdelningar, eller har du andra inkomstkanaler du styr vidare till pengamaskinen? Just nu kommer vi inte att handla väldigt lite aktier på ett tag, utan fullt fokus ligger på att jobba ner belåningen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Snålgrisen! Mot FIRE så att säga!
   Längre fram kanske, 07:00 kan man vakna, morna sig och nypa sig lite i armen och sen 07:01 är arbetsdagen slut.

   Jag svarar lite i kommande inlägg istället för här då det blir enklare skrivning.

   Delete