Saturday, November 25, 2023

1000 st utdelningar

 Knappt hann superundrets "räntepaus" processas innan det var dags att (torrt, kallt?!) glädjande konstatera att Kalkyls Pengamaskin nu dragit in den tusende utdelningen (tusende är en gammal svensk antalsenhet).

Ännu ett slags jubileum i sig alltså för den Kalkylska Pengamaskinen som sköts på jobb#2 och Inslussningsrännan tillhörande den Kalkylska Pengamaskinen har nu väkomnat:

  • 1000 st utdelningar!
  • 1,215 mkr i nettoutdelningar!!!
Året har presterat ganska bra trots en del mycket smärtsamma haverier på vägen, värdemässiga samt utdelningsmässiga, och den aktningsvärda årsnettoutdelningssumman har blivit:
  • 380,000 kr eller knappt 32 tkr/mån (netto)
Året är inte slut än så lite till ska summan den kära öka men tyvärr nås inte nästa drömgräns om 400,000 kr minst i nettoårsutdelning. Nära skjuter ingen hare sägs det ju och nej, det gör det inte. Det kommer bli nära men når inte över detta år.

Att 1000 st inslussade utdelningar sammanfaller med drygt 380,000 kr i nettoutdelning för året samt med jämna 280 st utdelningar för året är, hm, underhållande minst sagt. Siffror och statistik kan vara kul liksom väldigt missvisande om de används felaktigt.

12 comments:

  1. Kul med statistik. Är impad över att du hunnit få så många utdelningar. Sedan 2016-07 har vi hunnit få 1174 st. Den allra första var från Klövern Pref, den andra var från Heimstaden Pref. Det är bara att kämpa på, nu är det uppförsbacke både vad gäller räntor, utgifter och portföljvärde, men om 1 eller 2 år blir det nedförsbacke igen :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utan statistik Snålgrisen hade jag gett upp allt för längesedan. Det är Mästerexcelarken som sprakar, driver, inspirerar och glädjer! Underbart kul att studera alla de många flikarna om diverse saker. Superundrets framfart har absolut inte gjort någon glad, undfallenheten ifrån den samlade politikerkåren att införa ett rimligt ISK/KF skattetak är häpnadsväckande och berättar igen hur de totalt och fullständigt egentligen nonchalerar deras egna, vi alla, arbetsgivare. Fy fan.

      Delete
  2. Bra jobbat Kalkyl. De svåra tiderna varar troligtvis inte för evigt. När det vänder står Vi bra rustade !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar NLI! Ja vi får hoppas det har vänt nu och att som du säger vi är rustade, visst är vi?!

      Delete
  3. Grattis, vilken grej! Ytterligare en milstolpe att bocka av! 🥳🥳🥳
    /Katarina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar o välkommen Katarina! 1000st är en hel del o så länge det inte är 1 kr/st betyder det en del. En för mig otrolig mängd utdelningar som dessutom resulterat i en svår-att-fatta summa.

      Delete
  4. Det är många utdelningar det! Grattis till en skojig milstolpe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar Daniel! Ja många är det, scrollning genom listan är helt klart både rolig och tidskrävande. Tycker var en bra benämning med "skojig"!

      Delete
  5. Stort grattis. Härligt när det rullar på. Jag har lagt till dig i min blogglista . Vill du får jättegärna göra samma sak. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej o välkommen Fire2025! Ditt år var min ursprungliga tid, bra med satt ambition! Tack, fixar.

      Delete
  6. Stort grattis! Jag hade själv aldrig kommit på tanken att räkna hur många utdelningar jag fått sedan start men vem vet, en regnig dag när jag har tråkigt kanske jag gör det samma? Det är ju en fin hög du samlar på dig varje år och den bara växer!
    Keep up the good work!!

    Mvh//PP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar PP! Det kändes självklart att bokföra det mesta inkl utdelningarna när embryot till vad som idag benämns Mästerexcelarken skapades. Alltid lika kul att bokföra inkomna utdelningar o se att det går framåt.

      Försöker! O detsamma!

      Delete