Wednesday, November 1, 2023

Avanza och +50 pkt

 Idag blev det den förste november detta katastrofens år 2023 och med det aviserade Avanza att nya räntesatser gäller fr.o.m idag för PrivateBanking kunder:

Det blir ytterligare en summa pengar som försvinner i räntekostnad och ännu en sten läggs till bördan att dra runt. Det återstår nu en uppskjuten höjning på 0,25 procentenheter, som just nu är planerad till 1 februari 2024. Så från februari år 2024 blir PB bolåneräntan för många 4.79% och gapet till andra aktörer är inte värst imponerande längre... 

Hört några bekanta som fått nya räntor på 4.97% så allt kan ju bli sämre...

Idag meddelade FED att de inte höjer räntan och därmed har både ECB och FED inte höjt räntan denna gång. De vågade helt enkelt inte riskera än mer nedgång i ett redan sjunkande ekonomisk klimat. Återstår nu med spänning att se vad Sveriges alldeles egna superunder ska ta sig för den 23/11. Ja ni vet, det där superundret som år 2022 gjorde en praktförlust och nu tigger 80 friska miljarder av oss skattebetalare för att köra vidare sin förlustverksamhet med dess experimentella och naiva politik. Stöddar sig Thedéen och inflationsdirektionen tillhörandes det svenska superundret vidare eller börjar de så smått inse konsekvenserna?

Om 22 dagar vet vi.


No comments:

Post a Comment