Wednesday, February 7, 2024

Nu är det dags

Skrivet i full aversion och ilska, rekommenderar att se programmet innan inlägget läses.

 Genomled senaste Uppdrag Granskning idag. Ämnet var om hur kriminella lurar framförallt äldre personer på deras sparpengar. Jag kände lika starkt som den anställde på Handelsbankens, det var inte långt ifrån både tårar och annat. Fy sjutton vilket ruttet system detta land har... För säkerhetsskull var namnen i programmet utbytta och "svenskarna" i ligan som intervjuades och lät sig filmas med hette "Erik" och "Oliver" vilket rimmade dåligt med både uttalet (ja även om man bortser ifrån AI förvrängda röster) och utseendet som gick att se... Att de ville ställa upp var hedervärt av dem måste tilläggas så nåt hopp finns kanske? Att ställa upp innebär naturligtvis i stort sett 0% risk för dem och därför ställde de upp, de känner väl till de svenska myndigheterna inklusive polismyndigheten förstås. Kunde de nu bara ägnat sin tid åt lite mer hedervärt arbete hade de nog kunnat göra bra ifrån sig då intelligensen verkade finnas samt även både drivkraft och vilja att arbeta.  

Det är självklart att en del av felet ligger hos individen själv men vad kan man begära när vederbörande är 70 eller 80+? Det bör också betonas att det är inte endast bankernas fel, det är av våra drygt inarbetade skattepengar avlönade tjänstemän som inte gör sina jobb som vanligt... Alla dessa förbannade register där det ena driftkuckot efter det andra "arbetar" och ser till att tillhandahålla precis alla tänkbara och otänkbara uppgifter, några få musklick eller i värsta fall samtal bort är de. Ja de som inte går att se redan på bilens registreringsnummer... För några ynka kronor kan man idag ta reda på hur mycket värste konkurrenten eller mest avskydde eller mest gillade chefen tjänar på sitt jobb#1 företag, eller varför inte grannar i gatan eller i byn... Vem fan har satt upp sådana registet och med vems tillåtelse? Din? Min? GDPR och liknande trams är bara fluff och trams.

Det är så sjukt att det är svårt att inte hamra hårt på tangenterna nu. Ett alltigenom fruktansvärt program att se men det borde ändå vara ett obligatoriskt program att se just för att det är hög tid att vakna ur törnrosadrömmen och svamlandet och fantiserandet som pågått och pågår i Sverige sedan länge. Heja Tidö som i alla fall verkar vilja och verkar försöka att göra nåt åt skitet. Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) med Maggan i fören gör precis allt de kan för att fortsätta att sabba Sverige, nu är de igång igen och mitt under pågående ekonomiska kris har de redan börjat lobba för kortare arbetstid!... Visst det hade väl alla tyckt vara skönt men det går liksom inte riktigt nu när Sverige har en allt större kostnadsmassa att dra runt, arbetslösheten är på väg mot 8.6% innan året är slut spås det... C vill öka invandringen. MP med och uppdatera vad M:et står för, inte är det miljö inte. Det står för Migration, mer sådan alltså även från MP och till det ska all kärnkraft helst redan ha stängts ner enligt nya språkröret... På ren svenska, vilken jävla soppa... 

Snälla, börja skicka förslag till regeringen och riksdagen, börja ifrågasätta o.s.v. Låt oss alla verkligen sätta emot det nya förmögenhets/tillgångsregistret. Spelar ingen roll hur de tror de kan och ska skydda de uppgifterna, hela vårt system i Sverige i redan infiltrerat och under massiv attack. Mycket kan tillskrivas total ignorans och inkompetens inom de flesta myndigheter i detta land. Fel personer på fel post gör enorm skada. Superundrets chef Thedéen har också uttalat sig om att superundrets "precision" skulle öka vid införandet av ett sådant register... Hahahahahahahah, pyttsan sa. Verkligen... Behövs ingen mer precision för att slira omkring med styrräntan som superundret hittills lyckats med. Ordet "precision" i detta sammanhang är väldigt provocerande. Han borde ta och jobba med de urkassa prognoserna och sluta sitta och fundera på ännu ett registret som "verktyg"...

Superundrets chef Thedéen uttalar sig även om bankernas vinster... S hade redan innan tillsammans med Svantesson uttalat sig flera gånger om hur det 'sticker i ögonen med utdelningarna och deras "övervinster"'. Men så orka ta 2 minuter och byt konto då, slöfockar i detta patetiska land. Om nån tror att en ekonomiskt driven verksamhet kör verksamheten för att det bara är kul, tänk om. Om nån tror att det går att betala hög ränta på transaktionskonto, tänk om. Om nån tror det är så väldans kul att riskera sina surt intjänade slantar på aktier och fonder utan att få nåt tillbaka ibland, tänk om... Undrar hos vem det stack i ögonen när superundret med sina massiva räntehöjningar vad med och sänkte SBB?... Och fler kan stå på tur.  

Och superundret, innan nu än mer kraschar i Sverige: SÄNK RÄNTAN, det är nämligen högt på tiden. Ärendena hopar sig hos kronofogden, elräkningar som gick i taket, matpriser som gick +35-50% och så räntekostnaderna som ökade 300% på 18 månader. 

Medan detta elände genomlids sitter förfärliga människor i utlandet och lurar av äldre personer i Sverige deras sparade slantar. Som vanligt är brotten så många att vi kan lika gärna erkänna på en gång att det i stort sett kan ses som DOS attacker där den allt mer svällande Polismyndigheten inte kommer att kunna göra värst mycket, om ens något mer än att som så ofta skriva av ärendet redan minuterna efter att det registrerats... Många är de handlare som gett upp för längesedan och inte ens orkar polisanmäla stölder, hot och trakasserier. Det är liksom inte värt att lägga tid på att anmäla många brott till Polisen längre... Så långt har det redan gått. De flesta vet om detta men få vill eller vågar tala om det, och allra minst polisen själva som alltid uppmanar till att anmäla...

 • Uppmaning till Sverige: stäng ner alla register ifrån det offentliga, se till att information endast kan hämtas ut fysiskt. Stäng ner sidor som säljer våra personuppgifter och lagför aktörerna bakom sidorna. NU!

 • Uppmaning till bankerna: spärra möjligheten redan imorgon att föra över pengar om kontoinnehavaren är 60+. Då krävs ett fysiskt besök för att överföringen skall göras. Bankerna jobbar intensivt med åtgärder men denna simpla åtgärd har i "enkelhetens och smidighetens Sverige a la 2023" inte dykt upp i powerpoint:arna än...

Pust, nu ska lite hederligt arbete utföras i jobb#2. 

2 comments:

 1. Håller med som vanligt. Sitter faktiskt själv och knåpar på ett inlägg med liknande innehåll.

  Det som slog mig allra mest är att detta är givetvis brottsligt, men polisen verkar inte bry sig? Istället hamrade man allt vad man orkade på bankerna, som antagligen gör allt vad de kan, men där det finns en balansgång mellan "vanliga" uttag, överföringar och kriminella sådana. Står man i Thailand och måste ta ut 10000 kr för köpa en moppe eller en extra flygbiljett för att komma hem och banken sen nekar överföringen och har svårigheter att komma i kontakt med dig, då blir gemene man väldigt irriterad. Exemplet i programmet, där man själv får ta kontakt med banken och förklara sitt ärende är väldigt lämpligt, speciellt när det gäller äldre kunder, och det fungerade faktiskt i detta fallet.

  Förr klubbade man ner gamlingar vid bankomaterna, nu ringer man till dem och lurar dem. Mindre våld, men större omfattning. Oavsett är det ju beklagligt att Polisen ursäktar sig med att brottslingarna inte befinner sig i Sverige. Har de själva hört talas om Interpol, Europol? UG hade ju inga problem att hitta bedragarna, och jag hoppas verkligen att det kommer ett anonymt "tips" till Polisen inom kort som meddelar en adress i Marbella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ser framemot ditt inlägg Snålgrisen! Blev så otroligt förbannad och provocerad över inslaget. Polisen ja... Vet snart inte längre vad man ska säga om situation Sverige...

   Nu har Strömmer blivit KU-anmäld igen... Landet måste inneha rekord i dumheter och fritt springande idioter. Endast barnen håller mig kvar i dagens Sverige.

   Delete