Friday, April 19, 2024

Heja Avanza!

 Ännu ett glädjande besked anlände i veckan från samarbetspartnern (den största och viktigaste men inte den enda i resan mot FIRE). Avanza Bank vässar PrivateBanking bolåneräntan och sänker igen:


(affiliate länk till Avanza)
Tack Avanza och är du inte kund hos Avanza - bli det nu!


4 comments:

 1. Jag har kollat lite ibland på att byta till annat institut för mitt fastighetslån (bostaden) men det faller ofta på att jag vill låna för lite pengar, belåningsgraden är för låg. Förstår inte själv resonemanget riktigt, även om jag bara vill låna 10-12% av bostadens värde så är det väl fortfarande pengar som låneinstitutet tjänar pengar på att jag betalar ränta för den lånade summan.

  Ska försöka göra ett nytt försök med Avanza, även att flytta över det som går av min tjänstepension. kanske går att slå flera flugor i en smäll.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Avanzas lån, både med och utan PrivateBanking, har attraktiva räntenivåer.

   Tyvärr är situationen sen många år precis så som du beskriver, ett litet lån är knappt intressant för banken... Jag fick själv ÖKA mitt bostadslån när jag flyttade till Avanza, kändes smått bisarrt men de sa uttryckligen att mitt lån var för litet och därmed kunde inget lån beviljas...

   Delete
 2. Intressant. Vi har 4,99% för bolån hos LF, då med 1% ränterabatt. Har inga 10 miljoner hos Avanza än på många år, och när man inte har någon inkomst vill man göra så lite väsen som möjligt hos bankerna. LF brukar inte ligga bäst till när det gäller räntor, men helheten tycker jag är bra.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja nivåerna hos Avanza är bra, betonar alltid när de gör sina undersökningar att nivån är viktigast. Varenda sänkning är välkommen.

   Delete