Friday, April 12, 2024

v15

 Denna vecka, v15 alltså, såg endast ett litet inflöde av utdelningar och mest till KF kontot. Som så ofta förr i livet och under den pågående FIRE resan gäller det att vara utrustad med både tålamod och uthållighet. I vilket fall kom målet än litet närmare:


Dessbättre kommer kommande vecka att åter öka på inflödet. Utdelningarna som hamnar på AF förs över till ISK medans de på KF stannar där de är tillsvidare. Eventuellt måste KF utdelningarna i slutet på maj föras över till ISK för att åter nå den efterlängtade R1 statusen där men det ser ut som att det inte kommer att behövas, däremot kanske det ändå kommer att vara önskvärt att göra så. Hela exercisen handlar om att sänka månadsränteutgifterna och KF ligger på en mycket låg belåningsgrad och tål mer belåning innan R1 statusen behöver överges. Dessbättre och glädjande verkar inflationen gått åt rätt håll och med det ökar pressen på superundret att sluta upp med att köra sönder landet än mer än det redan har gjort. 

2 comments:

 1. Ja vad sjutton hände igår? I början av dagen rusade portföljen flera 100k på inflationssiffran och dollarförstärkning. Jag släppte börsen och kollade först efter stängning, då var den på minus!?

  Verkar ha varit Iran som var ute och vapenskramlade ännu en gång.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag blev lika förvånad som dig ZS, lyckades klara ännu en milstolpe igår på OMX30 2535 på förmiddagen. Igår kväll vid inloggning var det en bra bit lägre total. Ja på krigsfronterna ser det inget vidare ut alls tyvärr...

   Delete