Tuesday, December 10, 2019

Översynen klar

Översynen har äntligen nått slutmålet, den påbörjades i oktober och nu skriver vi december så den totala exekveringstiden har varit ca 2 månader!

I praktiska termer har översynen handlat om att samla olika engagemang hos Avanza för att nå den för mig eftertraktade Private Banking statusen.

Kalkyl är numera en stolt Private Banking kund hos Avanza!!!

Första gången jag läste om Private Banking var nog på Miljonär Innan 30 bloggen när han började prata om Private Banken och sedermera när han faktiskt blev det. Kändes ganska avlägset för en enkel Professor Kalkyl att ro ända dit men nu är jag där alltså!

Vad har då gjorts? Jo en hel del faktisk:


 • Bostadsbelåningen har ökats något och ligger nu på ca 17% med antaget och rimligt bostadsvärde. 
 • Värdepappersbelåningen är sänkt och nu på knappt 60 tkr och skall hållas så att belåningen är till 0% ränta.
 • Mina AF Depåer har flyttats till Avanza
 • Mitt IPS konto har flyttats till Avanza

Med dessa förändringar har jag kvalat över 3.0 mkr gränsen i samlat kapital hos Avanza (som krävs) och därmed fått den åtråvärda statusen! Det har varit en både jobbigt och smärtsam översyn och det har krävts en massa telefonsamtal och mailande för att få till det men jag nådde det uppsatta målet med ca 2.5 veckors marginal (det skulle vara klart innan 2019 avslutades).

Det känns förstås superbra och ganska skönt nu att ha en mycket bättre överblick än jag hade innan. Mina excelark har förstås gett mig pengaöverblicken men nu får jag även lättare att kunna se och förändra innehaven om så önskas. 

Pengamässigt innebär det förstås en ganska bra besparing också då jag fått Private Banking bostadslånet också som innebär den superlåga 0.79% bolåneräntan! Exakta siffror vill jag ej ge men mitt bostadslån kan vi säga låg på ca 1.6% och nu är det 0.79% som gäller så det är ju en halvering. För första gången i mitt liv känner jag att mitt sparande faktiskt gett mig något i en bank, det har aldrig nånsin hänt innan. Jag har blivit behandlad hur som helst trots stort kapital i många år, inga fördelar där inte. Vissa ej namngivna banker verkar se lika på risken ett lån innebär oavsett vad låntagaren tjänar, hur belåningsgraden är samt andra säkerheter. På Avanza gör man lyckligtvis inte så då de verkar måna om sina kunder bättre och bättre ju mer "trogen" kunden faktiskt är mot Avanza! 

Tack Avanza!

Jag hoppas att mitt och Avanza's samarbete ska vara i många år och att samarbetet fortsätter i en så här bra stil. Jag har i stort sett bara rosor att ge Avanza, bra bemötande, snabbt bemötande, inga telefonköer, hemsida 3, app 4- o.s.v. 

Hemsidan och appen får alltså betygen 3 respektive 4 vilket är synd då de båda tidigare hade betyget '5+' båda två. Jag anser att framförallt hemsidan är ett under av misslyckad uppdatering och jag har sällan skådat något så ologiskt och rörigt gränssnitt. Appen var 5+ innan uppdateringen i år och ligger nu på en 4-. Appen är alltså trevligare än hemsidan. 

Hemsidan lider framförallt av följande brister enligt mig:

 • rörig 
 • ologisk struktur
 • för mycket klickande och scrollande

Tyvärr har inte klagomålen på appen lett nånvart och jag undrar om de leder nånvart med hemsidan heller. Detta är negativt med Avanza just nu och väldigt synd. Extra tråkigt är det ju at de degraderat sig själva... Samtidigt ska det ju poängteras att även med ovanstående klagomål ligger Avanza ändå långt före de flesta andra.

Året börjar sakta men säkert närma sig sitt slut. På jobb är det kör ända in i kaklet syndromet som vanligt, dvs: "same procedure as last year James". Det är tjatigt, jobbigt och trist men så är tyvärr verkligen och verkligheten är långt bort från alla "gratis pengar" och tyvärr är det den som dikterar villkoren. Har jobbat väldigt mycket sista tiden, jaså, ni anade det?!'

Glädjen återkommer när man ser hur portföljen utvecklats under detta år, när man ser hur utdelningsprognosen ökar o.s.v. Idag har börsen sjunkit ca 11 punkter eller nåt och kanske kommer en dipp inom kort men vem vet. Utdelningsprognosen inför 2020 har nu marscherat på bra och ligger nu på knappt 105,000 kr! Sabotagen mot prognosen har ännu inte tagits in, de har inte hänt än utan bara annonserats, och det första som saboterar blir Akelius men det tar vi först när preffarna löses in.

Mål väl, kämpa väl och vila!5 comments:

 1. Tjenare Kalkyl och stort grattis! Vi hägrar också efter att bli PB-kund, men det är några hundra tusen kvar. Jag har hållit på och tjafsa med jobbet om att flytta tjänstepensionen, men detta går icke med mer än att jag får säga upp mig. Mitt bolag har lierat sig med Max Mathiessen och de i sin tur har nåt sorts kollektivt avtal med Danica. Jag ville hellre fixa allt detta privat (livförsäkring etc) men icke sa nicke. Har sällan klagat på något på jobbet, chefen är riktigt shysst och så, men detta gjorde mig riktigt förbannad. Nåväl, det är bara att börja spara mer.

  En fråga om PB, vad händer om börsen tappar säg 40% och dina innehavs värde sjunker under 3 mille? Tappar du PB-statusen då? Vad händer om du drabbas av någon livskris och behöver sälja av hälften av innehaven, tappar du PB-status då? Avanza skriver ingenting om detta på sin webbsida (som jag har kunnat hitta).

  Här på mitt jobb är det också full rulle, med mycket som *måste* vara klart innan årsskiftet. Blir det inte klart kommer vi såklart att fortsätta med det i januari...

  Håller med om Avanzas webbsidor. Väldigt ologiskt, men de är ju inte klara än. Den gamla hemsidan såg ju ut som skit på surfplattor, denna nya är en klar förbättring.

  ReplyDelete
 2. Hallå Snålgrisen! Max mathiesen, du med, djup suck... Har inte ens orkat försöka flytta tjänstepension. Max är en av de jag tyvärr har, inte ens min pension samlar in från dem o underhuggare likt spp... Pb statusen ska vara rätt immun mot större nergångar, men infon är luddig eller obefintlig tyvärr. Vad gäller avsäljning blir det nog problem att förbli Pb. Jag skulle önska att Avanzas info var lite mer omfattande på dessa två händelser du tar upp.

  Inte klara än? Märkligt att de då tvingar kunder att använda dem men du har nog rätt... Surfplatta har jag inte provat att använda.

  ReplyDelete
 3. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK

  ReplyDelete
 4. vi har jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
  behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
  Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 – 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
  Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
  vi har ett lån till dig ..

  ReplyDelete
 5. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
  Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
  Personliga lån (säkra och osäkra)
  Företagslån (säkra och osäkra)
  Konsolideringslån och många fler.
  Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
  Vi har ett lån till dig ,

  ReplyDelete