Tuesday, December 10, 2019

Översynen klar

Översynen har äntligen nått slutmålet, den påbörjades i oktober och nu skriver vi december så den totala exekveringstiden har varit ca 2 månader!

I praktiska termer har översynen handlat om att samla olika engagemang hos Avanza för att nå den för mig eftertraktade Private Banking statusen.

Kalkyl är numera en stolt Private Banking kund hos Avanza!!!

Första gången jag läste om Private Banking var nog på Miljonär Innan 30 bloggen när han började prata om Private Banken och sedermera när han faktiskt blev det. Kändes ganska avlägset för en enkel Professor Kalkyl att ro ända dit men nu är jag där alltså!

Vad har då gjorts? Jo en hel del faktisk:


  • Bostadsbelåningen har ökats något och ligger nu på ca 17% med antaget och rimligt bostadsvärde. 
  • Värdepappersbelåningen är sänkt och nu på knappt 60 tkr och skall hållas så att belåningen är till 0% ränta.
  • Mina AF Depåer har flyttats till Avanza
  • Mitt IPS konto har flyttats till Avanza

Med dessa förändringar har jag kvalat över 3.0 mkr gränsen i samlat kapital hos Avanza (som krävs) och därmed fått den åtråvärda statusen! Det har varit en både jobbigt och smärtsam översyn och det har krävts en massa telefonsamtal och mailande för att få till det men jag nådde det uppsatta målet med ca 2.5 veckors marginal (det skulle vara klart innan 2019 avslutades).

Det känns förstås superbra och ganska skönt nu att ha en mycket bättre överblick än jag hade innan. Mina excelark har förstås gett mig pengaöverblicken men nu får jag även lättare att kunna se och förändra innehaven om så önskas. 

Pengamässigt innebär det förstås en ganska bra besparing också då jag fått Private Banking bostadslånet också som innebär den superlåga 0.79% bolåneräntan! Exakta siffror vill jag ej ge men mitt bostadslån kan vi säga låg på ca 1.6% och nu är det 0.79% som gäller så det är ju en halvering. För första gången i mitt liv känner jag att mitt sparande faktiskt gett mig något i en bank, det har aldrig nånsin hänt innan. Jag har blivit behandlad hur som helst trots stort kapital i många år, inga fördelar där inte. Vissa ej namngivna banker verkar se lika på risken ett lån innebär oavsett vad låntagaren tjänar, hur belåningsgraden är samt andra säkerheter. På Avanza gör man lyckligtvis inte så då de verkar måna om sina kunder bättre och bättre ju mer "trogen" kunden faktiskt är mot Avanza! 

Tack Avanza!

Jag hoppas att mitt och Avanza's samarbete ska vara i många år och att samarbetet fortsätter i en så här bra stil. Jag har i stort sett bara rosor att ge Avanza, bra bemötande, snabbt bemötande, inga telefonköer, hemsida 3, app 4- o.s.v. 

Hemsidan och appen får alltså betygen 3 respektive 4 vilket är synd då de båda tidigare hade betyget '5+' båda två. Jag anser att framförallt hemsidan är ett under av misslyckad uppdatering och jag har sällan skådat något så ologiskt och rörigt gränssnitt. Appen var 5+ innan uppdateringen i år och ligger nu på en 4-. Appen är alltså trevligare än hemsidan. 

Hemsidan lider framförallt av följande brister enligt mig:

  • rörig 
  • ologisk struktur
  • för mycket klickande och scrollande

Tyvärr har inte klagomålen på appen lett nånvart och jag undrar om de leder nånvart med hemsidan heller. Detta är negativt med Avanza just nu och väldigt synd. Extra tråkigt är det ju at de degraderat sig själva... Samtidigt ska det ju poängteras att även med ovanstående klagomål ligger Avanza ändå långt före de flesta andra.

Året börjar sakta men säkert närma sig sitt slut. På jobb är det kör ända in i kaklet syndromet som vanligt, dvs: "same procedure as last year James". Det är tjatigt, jobbigt och trist men så är tyvärr verkligen och verkligheten är långt bort från alla "gratis pengar" och tyvärr är det den som dikterar villkoren. Har jobbat väldigt mycket sista tiden, jaså, ni anade det?!'

Glädjen återkommer när man ser hur portföljen utvecklats under detta år, när man ser hur utdelningsprognosen ökar o.s.v. Idag har börsen sjunkit ca 11 punkter eller nåt och kanske kommer en dipp inom kort men vem vet. Utdelningsprognosen inför 2020 har nu marscherat på bra och ligger nu på knappt 105,000 kr! Sabotagen mot prognosen har ännu inte tagits in, de har inte hänt än utan bara annonserats, och det första som saboterar blir Akelius men det tar vi först när preffarna löses in.

Mål väl, kämpa väl och vila!







13 comments:

  1. Tjenare Kalkyl och stort grattis! Vi hägrar också efter att bli PB-kund, men det är några hundra tusen kvar. Jag har hållit på och tjafsa med jobbet om att flytta tjänstepensionen, men detta går icke med mer än att jag får säga upp mig. Mitt bolag har lierat sig med Max Mathiessen och de i sin tur har nåt sorts kollektivt avtal med Danica. Jag ville hellre fixa allt detta privat (livförsäkring etc) men icke sa nicke. Har sällan klagat på något på jobbet, chefen är riktigt shysst och så, men detta gjorde mig riktigt förbannad. Nåväl, det är bara att börja spara mer.

    En fråga om PB, vad händer om börsen tappar säg 40% och dina innehavs värde sjunker under 3 mille? Tappar du PB-statusen då? Vad händer om du drabbas av någon livskris och behöver sälja av hälften av innehaven, tappar du PB-status då? Avanza skriver ingenting om detta på sin webbsida (som jag har kunnat hitta).

    Här på mitt jobb är det också full rulle, med mycket som *måste* vara klart innan årsskiftet. Blir det inte klart kommer vi såklart att fortsätta med det i januari...

    Håller med om Avanzas webbsidor. Väldigt ologiskt, men de är ju inte klara än. Den gamla hemsidan såg ju ut som skit på surfplattor, denna nya är en klar förbättring.

    ReplyDelete
  2. Hallå Snålgrisen! Max mathiesen, du med, djup suck... Har inte ens orkat försöka flytta tjänstepension. Max är en av de jag tyvärr har, inte ens min pension samlar in från dem o underhuggare likt spp... Pb statusen ska vara rätt immun mot större nergångar, men infon är luddig eller obefintlig tyvärr. Vad gäller avsäljning blir det nog problem att förbli Pb. Jag skulle önska att Avanzas info var lite mer omfattande på dessa två händelser du tar upp.

    Inte klara än? Märkligt att de då tvingar kunder att använda dem men du har nog rätt... Surfplatta har jag inte provat att använda.

    ReplyDelete
  3. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK

    ReplyDelete
  4. vi har jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
    behöver du ett lån? Skicka ett mejl till remy.credit111@gmail.com
    Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 – 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
    Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
    vi har ett lån till dig ..

    ReplyDelete
  5. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig ,

    ReplyDelete
  6. Potrebujete úver? ak áno, ihneď nás kontaktujte e-mailom:
    { larrybright424@gmail.com }

    with the information below:
    Name:
    Country:
    Stands:
    Required Quantity:
    Duration:
    Sex:
    Telephone number
    contact us by email: { larrybright424@gmail.com }


    ReplyDelete
  7. Vi erbjuder 2 % lån, vi erbjuder skuldkonsolideringslån, företagslån, privata lån, billån, hotelllån, studielån, privatlån hemrefinansieringslån, läs mer E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Akut låneerbjudande.

    ReplyDelete
  8. JAG ÄR MYCKET STOR TILL REMY.CREDIT111@GMAIL.COM DE HJÄLPER MIG MED LÅN TACK FÖR DIN HJÄLP REMY.FINK
    Jag heter Thomas Eriksson och är från Uppsala i Sverige. Jag fick precis mitt lån från REMY.CREDIT {remy.credit111@gmail.com} låneföretag just nu och jag har hört talas om det här företaget och jag trodde att det var ett falskt företag men nu är jag så glad att det här företaget hjälpte mig och 100 % detta företag är verkligt så alla som behöver ett lån detta är rätt företag att ansöka från och med nu. Jag ansökte om ett lån för mitt företag på 250 000,00 euro och det här företaget hjälpte mig utan dröjsmål att jag är så glad att jag vittnar om detta företag eftersom jag såg andra människor gör det och jag är glad över att vara bland människorna som delar vittnesbörd om hur detta företag hjälpte mig så att alla om du behöver ett riktigt lån är din hjälpare här. kontaktinformationen där är remy.credit111@gmail.com skicka e-post till dem om du behöver ett snabbt och enkelt lån idag

    ReplyDelete
  9. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

    Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
    * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
    * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
    * Flexibel ränta på 3%.
    * Höga godkännanden
    * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
    * Enkel onlineansökan.
    * Personlig vägledning och expertis.
    * Inga dolda avgifter

    Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

    För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

    ReplyDelete
  10. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

    Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av finansiella tjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

    Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

    Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

    Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

    Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

    Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

    Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

    ReplyDelete
  11. Hallå; Är du i behov av ett akut lån? Jag heter Emily's Janssen, jag är låneansvarig och finanskonsult på Novelty Finance. Det har kommit till min kännedom att privatpersoner och företag har så svårt att få lån antingen från banker eller andra finansiella institutioner. Mitt företag (Novelty Finance) är här för att tillhandahålla och hjälpa dig med det lån du behöver

    Oavsett om du vill ge din livsstil ett lyft eller om du har en oväntad utgift att ta itu med, är ett lån från NOVELTY FINANCE det kostnadseffektiva sättet att få det att hända.

    NOVELTY FINANCE är flexibel: du kan låna upp till fem miljoner euro (5 000 000,00 €), med lämpliga återbetalningsperioder från 6 månader till 30 år. Vi erbjuder ett omfattande utbud av privatlån, företagslån, bostadslån och skuldsaneringslån som kan anpassas för att passa dina föränderliga behov och omständigheter till en ränta på 3 %.

    Vad du får:
     Omedelbar tillgång till dina pengar efter godkännande
     Konkurrenskraftiga räntor
     Flexibla återbetalningsvillkor
     Möjligheten att betala av ditt lån snabbare (extra betalningar minskar lånebeloppet)
     Enkelt godkännande om du behöver ytterligare medel
     Din första återbetalning av lånet börjar om sex månader efter godkännandet.

    Hur man ansöker:
    Att ansöka om lån är snabbt och enkelt!
    Företag eller privatpersoner som är intresserade av att ansöka om ett lån hos Novelty Finance och behöver mer information om låneerbjudandet, ska SKICKA ETT E-POST till: noveltyfinances@gmail.com

    Villkor gäller.

    ReplyDelete
  12. God dag ,

    Jag är väldigt exalterad efter att ha fått mitt personliga lån för att köpa en bil från Mrs Marion Jansen Loan Help LTD efter att ha blivit lurad två gånger av falska långivare, till Gud allsmäktig blev jag presenterad för Mrs Marion Jansen Loan Help LTD av en kollega som också fick ett lån för hans företagsexpansion och till min största förvåning fick jag ett lån på 25 000 USD idag .

    Jag uppmanar er alla i behov av ett lån att vänligen kontakta fru Marion Jansen via e-post för en låneansökan: marionjansen00@gmail.com


    Tack

    ReplyDelete
  13. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (dakany.endre@gmail.com)

    låneerbjudande

    ReplyDelete