Saturday, November 20, 2021

Drömgräns nådd igen

 Som vanligt har veckan varit lååååång och Kalkyl är definitivt inte ensam i denna upplevelse. För några, nåja många, år sedan sågs filmen 'Äta sova dö' och det var en verklig tankeställare och en hel del i filmen har Kalkyl både upplevt och känt av. Även denna vecka nådde fram till den efterlängtade fredagen vilket till stor del som vanligt spenderades med barnen. Det kliade dock i fingrarna att äntligen bokföra lite utdelningar igen men nej, så blev det inte vilket berodde på att fredagskvällen istället kröntes med drygt 5h extra arbete med ännu ett sidohack som tillsammans med två föregående tillfällen nu inbringat ca 10,000 kr netto, timpengen blev runt 400 vilket i FIRE troligtvis kan skalas betänkligt om den vägen väljs. 

Efter diverse aktiviteter under lördagen infann sig så äntligen stunden som det längtats efter hela veckan:

 • datorn startades, ja äntligen den egna och inte jobb#1:s dator
 • pschht, ölen öppnades och hälldes upp 
 • excel startades 
Utdelningarna från den gångna veckan kunde under närmast rituella förhållande äntligen bokföras i det välfungerande gamla excel. Resultatet är mäktigt för en simpel Kalkyl och blev:


Kalkyls fantastiska Pengamaskin har alltså lyckats att
samla in knappt 265 tkr under år 2021!!! 

Med detta sagt har alltså otroliga +210% i nettoutdelningar jämfört mot år 2020 samlats in!!!

Det är för Kalkyl fantastiska siffror att beskåda och de är dessutom sanna då vederbörande är en Sanningens Man och inte en Kungens Man (Afzelius/Wiehe). Då en av de största inspirationsmomenten vid både inledningen samt under FIRE exekveringen var siffror, diagram och tabeller så kommer här lite mera:

Studerat på ett annat sätt ges:


Så vad är så intressant med denna bild då? Bra fråga men notera 241,368 kr/år i utdelningslön! Detta innebär att efter inbetald skatt lyckas Kalkyls Pengamaskin att betala ut över 20,000 kr/mån till sin hårt arbetande ägare, detta är en drömgräns av rang för Kalkyl: 

20,000 kr/mån i utdelningslön!!!!!

Läs förra inlägget om Drömgräns nådd!

Det är en summa som för Kalkyl med familj räcker till och blir över för att gå i FIRE!!! Den innehåller dessutom några tusen som försäkring. Det är en mycket bra början och om jobb#1 bär sig alldeles för jävligt åt kommer avskedsansökan att skickas in!

Året är inte slut än så ska inte komma med en årssammanfattning eller årskrönika eller vad man nu vill eller väljer att kalla saken men år 2021 är ännu ett år som i huvudsak gått i fel riktning på jobb#1. Det har varit ett mycket ansträngande år igen och antalet år som tyvärr upplevts så växer stadigt... Det är sällan den glädjen som en gång fanns infinner sig och när den väl gör det utförs massor med bra sakar som knappt ändå uppmärksammas i de högre leden om ens något... Det är däri den allra största besvikelsen finns och den bottnar i ett uselt ledarskap.

Mot FIRE - here Kalkyl comes!


4 comments:

 1. Tickar på bra. En hel del fina utdelningar i november men nu är de största redan mottagna tror jag. Resten är bara för att putsa till siffrorna (för min del) innan året skall summeras.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå ZS! Ja det har tickat på bra så alldeles fantastiskt faktiskt! Det är enormt glädjande! Som du skriver så är nu merparten av skörden bärgad för året och det återstår lite putsning även för min del, dock inte att förakta bör betonas!

   Delete
 2. Tickar på bra som sagt. Var det nästa år du troligen får tillbaka källskatt för första gången?

  Blir en ny cell i kalkylarket antar jag och den är dessutom alltid positiv..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå US! Ja nästa år kommer första återbetalda källskatt in, inte så stor summa och först 2023 blir det lite mera gissar jag. Ja en ny rad eller en ny kolumn, inte bestämt riktigt än hur återbetalningen ska skötas. Hur gör du, kolumn eller rad? Rad visar total återbetalning per månad o kolumn då per bolag.

   Delete