Tuesday, December 28, 2021

Boktips 8: Min vinnande väg - bli rik på aktier, andra sträckan


Sedan Kavastus Min vinnande väg - bli rik på aktier del 1 har Kalkyl längtat efter att läsa del 2 och för några veckor sedan kom den så äntligen, del 2 alltså!

Det bör direkt utfärdas en varning om att boken är betydligt mer svårläst än många andra böcker från Sterners förlag, det är mycket siffror helt enkelt. Kavastu har under åren väckt både beundran och misstänksamhet eller kanske snarare avund. Kalkyl är inte värst insatt i den aspekten. Det som lästs av Kavastu är bra och han skriver underhållande! Många verkar hysa misstro mot hans resultat och några enkla räkneövningar kan ge skenet av att de inte är realistiska, eller kanske är de just det?!... 

Boken behandlar en hel del kring och när Pengamaskinen växt till sig. Kavastu förespråkar aktiv förvaltning och MA200 är en röd tråd genom den förvaltningen. Vidare är Kavastu en slitvarg då han aktivt jobbar med sina siffror och värderingar. Utifrån dessa fattas sedan besluten som leder till handling. 

Som vanligt när en massa statistik presenteras intar Kalkyl en defensiv förhållning då historik inte säger särskilt mycket om framtid vilket även Kavastu poängterar, dock är det bättre än inget alls. 

Det är en läsvärd bok och en bok som behöver läsas flera gånger, för egen del har endast en gång hunnits med av både del 1+2 så får väl ta itu med repetitionsläsningen snart. 

Den egna strategin löper dock på ganska väl den med så några större ändringar eller förhoppningar skapas inte genom diverse böcker. Allmänbildningsaspekten är dock eftersträvansvärd. 

Boken Min vinnande väg - bli rik på aktier, andra sträckan är mycket läsvärd liksom del 1 är.

Betyg: 5/5

Boktips 7 hittas här.


2 comments:

  1. Tillhör skaran som är aningens skeptisk till herr Kavastus investeringsprinciper som liknar trading mer än investeringar. Brukar se det som berikande att läsa böcker med en helt skilt tankesätt än det man själv är van vid. Man har potential att lära sig mer, och nåt nytt. Tack för boktipset

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag har förstått att den skaran är hyfsat stor och säkert med all rätt. Jag håller definitivt med om att hans tankesätt skiljer sig en hel del från mångas tankesätt och investeringsfilosofi och så även min till stor del, kanske helt? Det känns mer tradingaktigt och trading sysslar jag inte heller med.

      Delete