Friday, July 21, 2023

Strömmer kör på

 Justitieministern Strömmer tillhör en av få personer inom politiken som Kalkyl har något som helst förtroende för, i Strömmers fall t.om. något hopp! Strömmer verkar enligt vad som läses och höres jobba på hårt och verkar fullt och fast övertygad om att få till en förändring inom det havererade rättväsendet i Sverige som mest kan liknas vid ett smaklöst dåligt skämt till "system", eller har någon missat >800 tkr i sveda på verk som betalades ut till en snorunge ifrån Afghanistan som våldtog och dödshotade en svensk ung tjej under flera dagar i Malmö (stackars tjejen, offret alltså, som fick en betydligt mindre summa i ersättning för allt det lidande och trauma hon blev utsatt för och som hon tyvärr antagligen kommer att lida av i resten av sitt liv...) eller är det någon som missat snippadomen där högt juridikutbildade (???) tydligen inte förstår vanlig svenska? I lilla Staffanstorp utanför Malmö våldtogs en ung tjej av två kräk i en bil medans två andra kräk (släktingar) stod utanför bilen och tittade på, nej svenska var inte kräkens modersmål (tjejen har uppgivit att hon inte kunde förstå deras språk under skräckfärden till brottsplatsen). Det ena av kräken till förövare är så ung att något straff inte kan utdömas i en svensk domstol, det rör ju sig om ett "oskyldigt" barn som inte förstod eller brydde sig om vad tjejen utsattes för... Man undrar på riktigt var i helvete man befinner sig... Och varför surt inbetalade skattepengar används så otroligt dåligt i landet man bor och verkar i... Vad är det för dårar som sitter på en massa viktiga poster och totalt verkar sakna allt vanligt vett och omdöme. Trygghet åt alla skanderar galjonsfiguren Maggan för S och stirrar med halvt galen blick nånstans samt fräser och spottar lite omvartannat under skanderingen, men varför då åt alla? Bättre åt de som den förtjänat och förtjänar den! När en bräda ruttnar skär man bort det område som ruttnat medans "vi" (den stora obehagliga och högst odefinierbara massan) i Sverige skall behålla allt och alla, till varje pris dessutom och helst både önskvärt och odiskutabelt dessutom. 

Tyvärr kan listan göras väldigt mycket längre och att Strömmer och Tidöpartierna verkligen försöker att förändra det som Bidrags- och semesterpartiet S med jämlikar ställt till med är bland det bästa som hänt efter det senaste riksdagsvalet.

Att något eller mycket kanske behöver göras har förhoppningsvis de allra flesta, kanske även ett superunder till kriminolog som lystrar till namnet Jerzy Sarnecki och invandrat ifrån Polen, insett:


eller denna:

Många känner gissningsvis precis som skrivande, det känns mest som en mycket dålig film och att det egentligen inte händer här i Sverige. Tyvärr så gör det precis det och dessutom allt oftare... Detta är otvivelaktigt ett resultat av det massiva och snabba invandringsexperiementet som nu pågått i full fart i snart 50 år. Vad det kostat i form av skattepengar eller lidande för ursprungsbefolkningen har ingen vågat sätta siffror på... Ända sedan unga år har nyhetsrapporteringarna varenda dag handlat om invandring på ett eller annat sätt... Det är väldigt tröttsamt. När ska eller kan denna fråga anses avklarad? De flesta problem Kalkyl hanterat har alltid haft någon slags lösning i sikte eller i alla fall något rimligt mål att sikta mot men vad är då visionen (det onåbara men önskvärda fantasimålet) eller vad är ens ett rimligt mål i denna fråga, aldrig hört någon yttra sig därom?  

I förra inlägget, läs här, länkas till pressträffen med Strömmer. En av de viktigaste punkterna inom översynen av straffrätten är att fokus ska flyttas ifrån brottsling till brottsoffer. Ja tyvärr har brottslingen fått stå på första parkett i många år i Sverige och brottsoffrena betydligt längre bak... Detta har i många fall tyvärr resulterat i att brottsoffer både förlöjligas, förnedras och förminskas av det svenska rättsväsendet, ja det som också självklart finansieras av vår allas inbetalda skatt. I dagens domstolar kan idag förövare och vänner till förövare sitta och skratta och prata på utländska mitt under pågående domstolsförhandlingar... Domaren slår väl på sin höjd ett par slag med klubban men... Med lite fantasi går det hyfsat enkelt att skapa bilden av situationen och hur obehaglig den antagligen upplevs av brottsoffret... I vissa fall en ung våldtagen tjej som tvingas möta förövarna samt deras fan-club i rättssalen... I Sverige har även ett annat experiment fått lov att övergå i rättspraxis och just denna är extremt stötande: straffrabatten. Kort och gott innebär det att ju fler brott en person har begått desto mindre vikt på straffet tillskrivs. Detta vill Strömmer förändra. Pressträffen är mycket intressant och återigen framstår Strömmer som både slipad, kompetent och med vilja att förändra. 

En av de viktigaste förändringarna:

En kort summering med några av presentationens slides:






Uppdatering några timmar efter inläggets författande:


Shekarabi (S), har vi inte hört nog ifrån denne forne "Energiminister"? Har han ens förstått innebörden av "Dubbla straff för brott kopplade till gängkriminaliteten"? 

Har ni glömt eller förträngt Shekarabi så:


Det var väl knappast Sveriges dröm om energiminister i alla fall?... Eller kanske var det just det, ibland vet Kalkyl varken ut eller in längre om vad som pågår i landet han föddes i...

Heja Strömmer och högerregeringen! Hoppas på återgång till att fokusera på brottsoffret istället för som nu på brottslingen. Glöm ej heller att byta ut olämpliga arbetare inom det juridiska facket och återinför mer sunt förnuft.

Ps: nej inläggets helhet skrevs inte idag fredag utan bara lite komplettering då fredagen har tillbringats på stranden och därefter med polare på stan. Vi hoppades hela 4 gånger att den förbikörande polisbilen skulle ta en av flera elskotrar som körde i hög fart på trottoaren, dessutom med 2 personer på den varje gång och alla utan hjälm självklart, men tyvärr missade polisbilen alla de gångerna med 30-300 sekunder ungefär. Märkligt men sant. Hade varit kul att på första parkett se vad polisbilen hade företagit sig om de fått syn på fordonet. Hade de ingripit eller hade de inte? Inte helt säker här faktiskt, tyvärr...

Uppdatering efter inläggets publicerande (lördag 230722 00:28), det var tid igen med ännu ett nytt obehagligt dåd:
Det upplevs som att varje dag för med sig minst en ny skjutning eller en ny sprängning i det Sverige som en gång ansågs som världens tryggaste land... Numera gör man bäst i att undvika vissa aktiviteter och att undvika vissa platser under vissa av dygnets timmar även om tråkigheter kan inträffa precis när och var som helst och på hittills okända territorium och t.o.m på en vardagsförmiddag runt 10 snåret... Tragiskt är bara första bokstaven...

Då var då och nu är nu tyvärr...

7 comments:

  1. Bra skrivet håller med om allt! Tyvärr är det kört för Sverige. Våra politiker har sänkt landet och det kommer aldrig bli bra igen tyvärr. Invandringen kommer förmodligen fortsätta i oavbruten takt och med det alla konsekvenser. Och när dom (invandrarna) väl är här så lär dom ju aldrig återvända. Något hopp om att SD skulle kunna vända trenden är nog hopplöst att tro på det också.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack för kommentar! Usch, ja det är så sorgligt och fruktansvärt alltsammans. De svenska politikerna borde straffas för vad de ställt till med, dessutom på eget bevåg och utan att fråga sina arbetsgivare, vi folket alltså.

      Delete
  2. Bra skrivet och jag håller med om att Strömmer faktiskt inger förtroende och någon form av hopp. Han är ju ljusår bättre än Morgan. Tycker mig se ett litet ljus i tunneln men visst är man orolig för att det kommer att ta lång tid att vända skutan. Förslagen tycker jag ser bra ut och något måste givetvis göras för vi kan ju inte fortsätta på det spåret som förra regeringen körde på.

    Shekarabi gör bara bort sig här och följer i Morgans fotspår. Hur han kan få det till löftesbrott är obegripligt. Att ha fokus både på gängbrottslighet och annan brottslighet är ju inget motsatsförhållande, det ena utesluter inte det andra. Att ha två tankar i huvudet samtidigt är tydligen för mycket begärt för herr Shekarabi. Det viktigaste är tydligen att få gnälla på en politisk motståndare som här gör något som sossarna själva borde gjort för länge sedan.
    Mvh CB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kul att läsa CB!
      Vi får hoppas att Strömmer et al lyckas att vända skutan inom rättsväsendet och som sagt han inger ett visst hopp. Shekarabis utspel om löftesbrott är häpnadsväckande och för egen del har jag aldrig tagit något han sagt på allvar eller fäst någon som helst vikt vid. Otroligt att sådana krafter finns inom högre politiken, han är ju tyvärr inte ensam...

      Det som är värst i dagens politik är all denna pajkastning och att hela tiden bara försöka prata ner vad som försöker göras, oavsett vad det gäller. Tycker att Maggan och S är värst i detta avseende. Otroligt hur det kritiserats kring Sveriges NATO ansökan. Lämnar dock själva ansökan i sak okommenterad här.

      Delete
  3. Ja, tidölaget var precis den medicin som Sverige behövde, men jag är fortfarande orolig för alla de som anser att de gör ett dåligt jobb. Jag förstår det inte, vad t.ex. Kristersson har gjort eller sagt som gör att han anses väldigt opålitlig och ljugande? SD var dock ljusår före alla med sin retorik, hade de fått igenom sian förslag för 10 år sedan, då kanske det hade gjort någon nytta. Idag är självskadebeteendet hos svenska folket och politiker alldeles för stort.

    Senast igår läste jag om att hovrätten hade beslutat att en grov brottsling inte längde skulle utvisas då han påstår att han har konverterat från islam till kristendom. Snälla, säg att det inte är så enkelt? Då har vi låååååångt kvar till ett normalt fungerande västerlänskt samhälle.

    I övrigt fattar jag inte vad all denna uppståndelse i arabvärlden mot koranbränning går ut på? Skit i dem, på ren svenska. I Sverige gäller SVENSK LAG, oavsett vad några skäggprydda mullor i Irak tycker om saken. De behöver svenskt bistånd betydligt mer än vad vi behöver dem. Importerar vi egentligen något från arabvärlden? Vad har Sverige att vinna på att svenska företag ska satsa och satsa där nere? Det BNP mot arabvärlden låg väl runt 50 miljarder, jag är övertygad om att detta går att ta in vid handel och utbyte mot mer civiliserade delar av världen. Biståndet ska givetvis frysas om detta håller på, då man väldigt tydligt visat att man inte vill ha med Sverige att göra. Att hålla en gammal sandal mot en bild på KRistersson, visar väl tydligt IQ-nivån på de som protesterar. Min och alla svenskars reaktion mot detta borde vara "vem f-n bryr sig". Hoppas att Billström och Kristersson håller en extremt stram ton och linje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det var det verkligen! Jag kan inte heller förstå all denna kritik mot i stort sett allt som försöker göras och faktiskt gjorts. Börjar undra om det inte handlar om ren skär avundsjuka ifrån framförallt S och sen har journalistkåren i stort infiltrerats av en viss typ av krafter som alltid kan vinkla precis allt till att låta antingen fruktansvärt eller hemskt. Ta t.ex. allt snack om att barn i Sverige inte kan äta sig mätta, varit uppe på en del bloggar (Sparo bl.a.) och ja klart om man måste ha 5 sorters pålägg, nybakat bröd ifrån bageriet osv så kanske det är lite tufft men frukost har alla råd till om man prioriterar. Nej mycket kritik som framförs är mycket onyanserad precis som det mesta i Sverige idag, tröttsamt är det.

      Minns nu att du ställde, på Sparos blogg, en fråga angående vad som är så motbjudande med Kristersson, får kolla efter detta och lägg gärna svar på vilket inlägg det var. Är väldigt nyfiken på svaret för din fråga var väldigt bra.

      Jomshof (SD) menade idag eller igår på att "Dra in biståndsbidraget till IRAK". Ja det är väl självklart att detta borde ske omedelbart efter att den svenska ambassaden i Bagdad inte skyddades ifrån att brännas ned?

      Vad gäller i övrigt krävs ett helt eget inlägg så skippar mer kommentar kring den frågan men det börjar bli dags att Sverige slutar betala och sanktionera en massa i utlandet när vårt eget land går på knäna inom väldigt väldigt mycket. Pengarna som slussas ut ur Sverige är svenska skatter och ska användas i Sverige och ingen annanstans tills att problemen inom vård, skola, infrastruktur, integrationen o.s.v.

      Delete
    2. Hittade det, inlägget alltså:

      https://sparosverige.blogspot.com/2023/07/2-x-torsk.html

      Delete