Sunday, October 1, 2023

Avanza... - del 2

 Som kort uppföljning till gårdagens del 1 inlägg, läs här och missa inte bloggkollegan Slimis kommentar, måste de "fina" och "viktiga" bilderna som ses vid app start visas...:




Helt klart en "förbättring" Kalkyl aldrig bett om eller ens anat ett behov av att se. Avanza vet tydligen... Kalkyl föredrar en neutral svart bakgrund eller något liknande som ser likadan ut VARJE gång appen startas. Avanza och jobb#2 är ingen lek för Kalkyl och allt detta onödiga lull-lull skänker och sänder ett löjets skimmer över redskapet Avanza för det viktiga arbetet...

Arbetet som kallas jobb#2 och som är Resan mot FIRE!

Att Avanza dessutom och tyvärr fått till en ny modell där de kan justera apputseendet UTAN att kräva uppdatering av själva appen bådar inte gott alls, de har flippat omkring med rätt mycket nu och plottrigheten bara ökar och ökar. Att man sedan Kalkyl inledde FIRE resan kunnat göra vissa saker på flera sätt har inte addresserats ännu 5.5 år in på resan och istället har en massa annat fått fokus... 

Skärpning Avanza, på riktigt skärp er...

Microsoft ratas av Kalkyl då företaget i 40+ år ställt det mesta på kant inom datorvärlden. Förvisso har företaget gjort en hel del bra också men... Idag slöades jobb#2 stunden ned p.g.a av någon ny "förbättring" som Kalkyl antagligen inte heller kommer att märka av, Kalkyls viktiga dator hade respons nära noll p.g.a Microsoft och ännu en ny fantastisk och tvingande uppdatering:


I morse fick även mobilen en ny uppdatering... Ser absolut ingen skillnad och istället kunde de tagit och fixat till så att den automatiska funktionen som drar ner på volymen (ja den varnar endast baserat på reglagets inställning och inte faktisk ljudvolym,,,) läste av check-rutan som är ikryssad att den inte ska användas, som nu är så kvittar det att inställningen slagit av varningen/skyddet och plötsligt under en hyfsat låg pod-volym dras volymen ner då hörseln kan skadas...

I veckan efter en lång arbetsdag på jobb#1 följd av jobb#3 arbete skulle en stunds lyssning ske, det tog minst 15 minuters irritation innan mobilen "förstod" att headset:et kopplats in... Och att då äntligen ljudet inte kom ut i högtalaren och störde frun... USB-C Headset:et kändes inte igen, jaha men det är ju samma sedan ungefär 6 månader... 

Den moderna människan är grundlurad ända in i fogarna av all modern skit vi tvingas eller självmant väljer att använda och göra oss beroende av. Alla nya funktioner, metoder och trams inom snart det mesta fullkomligt suger musten ur oss.

Kalkyl åkte i en bil av modell nyare för ett tag sedan och ja det var en konstig känsla... Kunde knappt ens öppna dörren för att stiga in i... Teslan... Undrade stillsamt där i baksätet vad man ska ha en 17" skärm till i bilen, eller var den kanske 19"+,  när man kör bilen. Vägvisaren och kartan uppdaterades ständigt och den ritade och blinkade under hela färden som dessutom gick i mörker då det var kväll, d.v.s mörkerseendet stördes ut av 17" skärmens härjningar... Föraren kunde antagligen och troligtvis vägen utan assistering då hen kört där i flera år... Löjligt och tramsigt... är mest bara förnamnet... Väl framme letade Kalkyl efter dörrhandtaget men tillslut tryckte Kalkyl på en liten knapp för att öppna dörren och att då åter finna en slags frihet... Vilken fantastisk utveckling!... Klart imponerande... Mot framtiden!

När Kalkyl steg ur Teslan och tänkte på den Kalkylska Pengamaskinen och dess enorma årliga utdelningssummor, läs här, som administreras och styrs av Mästerexcelarken implementerade av Kalkyl i Excel 2003 (!!! sista Excelversionen ifrån Microsoft som var riktigt bra och fullt tillräckligt förutom diagramritningen som är pinsamt kass) samt på den framtida, frivilliga och underbara FIRE tillvaron som hägrar och stundar var lyckan enorm! Att behöva använda den starka och vältränade handen mera handgripligt för att öppna den egna bildörren känns som en lycka och en gunst inte alla längre har eller ännu mindre förstått att de kommer att sakna. Att veta att det egna minnet mår bäst av att användas dagligen skapade än mer lycka i tankarna, ja precis som att den egna kroppen och dess muskler behöver jobba VARJE dag. Motorassisterad öppning av bagageluckan... Vilket enastående trams... Vem f.a.n. behöver sånt trams? Vi anses och kvalificerar oss själva till totalt odugliga alltså och eller?...

Det är som när Kalkyl sprungit med andra, ska vi börja springa nu eller ska vi kanske vänta tills imorgon när era GPS:er fått kontakt?

Kalkyls gamla Volvo Amazon (kör betydligt nyare nuförtiden men i jämförelse med Teslan ändå en stenåldersbil men en bil där mörkerseendet togs på fullaste allvar med dess röda och ubåtsinspirerande belysning av mätartavlor o.s.v. Nu vet ni bilmärket i alla fall, eller kanske kan gissa?!) hade finurliga och praktiska rutor både fram o bak som kunde öppnas lite, de trekantiga sidorutorna fram vinklades ut och gav perfekt lagom ventilation och de där bak ungefär på samma sätt. Man kunde även, förstås, veva ner rutorna i dörrarna om mer luft önskades.  

Kalkyl har väntat i två veckor på en uppföljning till en tråkig och plump kommentar som gavs till inlägget med titeln "Spaning", kanske är det fler än Kalkyl som väntar?!...:


Kalkyl efterlyste Anonymous egen spaning/analys då Kalkyl självklart ibland också missar, misstolkar eller spetsar till något och återkoppling mottages väldigt gärna! "Pinsamheten" i Kalkyls spaning har lett till en hel del undran... Tyvärr har den "är bara pinsamma" kommentaren ännu inte återkopplats på något sätt alls. Kalkyl väntar fortfarande och ser framemot en snar, rejäl och konstruktiv återkoppling! Inlägget som renderade i denna tråkiga och intetsägande kommentar kan läsas här.

4 comments:

  1. Jag får erkänna att jag föredrar Avanzas websida framför appen. Hänger ju på skärmstorlek också naturligtvis men sidan är mer informativ och mindre lekfull än appen. Appen funkar för snabba splash and dash förvisso när man är på språng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samma gäller för mig men en del mindre affärer görs med appen så det är viktigt att den funkar bra och är tydlig att använda. Verkar dock gå i helt fel riktning så får väl överväga att avinstallera appen helt...

      Delete
  2. Tror aldrig jag använt vara sig Nordnets eller Avanzas appar för mer än att titta in lite snabbt. Handel sker alltid på riktig dator.

    Bilar, jag såg en review på nya Volvo EX30 som helt saknar knappar och separata instrument - allt finns på skärmen i mitten. Fel väg att gå enligt mig. Jag vill ha instrumenten rakt framför mig och knappar för i alla fall de vanligaste operationerna. Kostnadsfråga antar jag.

    ReplyDelete
  3. Även tittande är numera inte lika bra som det en gång var på Avanzas app, tyvärr. Det nya utseendet med tre valbara alternativ där minst ett kunde tagits bort helt är kasst... Bara ett läge som visar antalet aktier vilket nog är en hyfsat grundläggande sak mer än jag vill kunna se direkt vid scrollning bland innehaven...

    NYa bilar lockar mig inte mycket, skrämmer mest... Håller med dig, rakt framför mig och allra helst analoga mätare med lite känsla istället för fula digitala varianter... Klart det är smidigare och billigare för tillverkarna med digitala och så kan de sälja extrakit med annat utseende och uppdatera i tid och otid... Skrämmande utveckling på riktigt... Rent generellt är touchknappar o liknande farligt i en bil... Minns att en tillverkare fick återgå till vanliga knappar då kritiken blev för stor att hantera, kanske VW?

    ReplyDelete