Wednesday, May 8, 2024

v19

 Veckan är förvisso inte slut än, eller den kanske precis ändå är det då idag är sista arbetsdagen för veckan! En kort vecka och lite långledighet stundar!

Börsen jobbar på för högtryck vilket påverkar den Kalkylska Pengamaskinen synnerligen bra! OMX30 på 2593 vid stängning den 7:e maj. 

Då utdelningar forsat och forsar in i en fantastisk takt och storlek gjorde Kalkyl målgång i kampen "ISK mot R1" redan 24 dagar före prognosen:

Det var liksom inte lönt att sponsra Avanza med onödig räntebetalning om det inte behövdes och via några små omflyttningar (inga försäljningar eftersom det inte varit på önskelistan att använda som metod), t.ex föra över utdelningar från KF till ISK, kunde målet skyndas på en del. 

Den ursprungliga trendlinjen i första inlägget ISK mot lägsta räntan, där v10-v13 var med i diagrammet, hade en ganska bra uppfattning om när kampen skulle kunna avslutas då den sa v20.  

Mästerexcelarken lyser allt mer grönt och det är härliga tider:


Den Stora Skördetiden, läs inledningen här, 
har ännu en hel del kvar att ge och drygt 3 veckor återstår vilket är väldigt trevligt!

Beställning av $miljonärshatten har förnyats då:


Det har förutom allt ovan även lyckats med ännu några ytterligare milstolpar! Att en kostnadskran nu dragits åt hårt och mest droppar vidare känns riktigt bra och ytterligare ett "inflöde" kan nu erhållas dagligen i form av den besparing som "3.89% ner till 1.99% tillsammans med den amortering som krävdes" nu ger, tick tick tick in på kontona! 

6 comments:

  1. Ja börsen i allmänhet har tagit ett (för min portfölj i alla fall) välbehövligt skutt uppåt i värde. Jag är en inkomstinvesterare, men vill så klart även se en del värdeuppgång också. Det har vårens börs levererat, surdegar som K2A till trots. Håller du koll på din totala värdeutveckling någonstans på bloggen som man kan läsa sig till mer än årsredovisningarna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå Snålgrisen!
      Vad menar du med totala värdeutvecklingen, för PM eller? För PM är senaste status senaste tackinlägget, se fliken inlägg. Nunera uppdatering oftast endast vid +0.5mkr

      Delete
  2. Härligt att börsen jobbar för fullt, så att vi andra kan ta ledigt.

    Jag som ligger tungt exponerad mot amerikanska dollar via mina fonder noterar även att den svenska kronan blir allt svagare, vilket innebär ytterligare klirr i kassan. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Riktigt trevligt är det och så mitt under den stora skörden så blir än bättre!

      Har själv en hyfsad us exponering och den är trevlig. Kronan åker mest upp o ner utan tydlig orsak, och hyfsat frikopplad ifrån styrräntan.

      Delete
  3. Nu går jag också på lite långhelg, dessutom med ytterligare ATH i portföljen. Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Välförtjänt för oss båda o säkert fler därtill ZS! Veckan, ja de 3 dagarna eller 2.5 dagarna har varit uppfriskande. Trevlig helg!

      Delete