Saturday, September 14, 2024

2024 går över 2022 totalen

 Idag med draghjälp från bl.a. XACT Norden högutdelande lyckades den Kalkylska Pengamaskinen att gå över nettoårsutdelningstotalen som inbringades år 2022! 

Det kan på ett sätt tyckas vara en liten sak men den bör uppmärksammas då det faktiskt är en rejäl prestation:

  • cirka 3.5 månader återstår ännu av år 2024!
  • nettoårsutdelningstotalen för 2022 var 350 tkr!
Det är fantastiskt att betrakta och nu njuta av frukterna av det synnerligen hårda arbetet som plöjts och plöjs in i jobb#2 och självklart även i jobb#1 (och den insatsen är absolut inte liten och utan den fanns inte jobb#2 bör poängteras) som finansierar möjligheten vars mål (utopi eller verklighet återstår att se och bevisa) är att nå fram till FIRE resans slutdestination:

att inträda i FIRE och därmed äga min tid till 100%

Affiliate länk: Sugen på att inleda din resa, Kalkyl rekommenderar Avanza som är väldigt bra:
Bli Avanza kund nu

Ps: förkortad arbetstid är nog inget en FIRE strävare bör sikta eller sukta efter, all fakta talar istället för att maximera arbetstiden och därmed istället maximera inkomsterna så tidigt det nu låter sig göras. Ju fortare det lilla embryot till vad som kanske kan bli snöbollen eller en lavin längre fram desto bättre blir det. En maximerad arbetsinsats i yngre år kan möjliggöra en "exit"/pension i tidigare år än vad förkortad arbetstid kan göra. En generellt införd och förkortad arbetstid kommer istället och ledsamt nog att leda till en högre pensionsålder... Och troligtvis en lägre pensionsutbetalning... Om detta talas det absolut ingenting om... En sanning som de flesta, om inte alla, av de folkvalda odågorna i pajaslandet Sverige alias "landet lagom" inte greppat alls eller bara försöker att förtränga och förneka, tyvärr och beklagansvärt nog...

Men heja (S) och mot avgrunden vi vandrar... tillsammans... i enighet... i...
 
PS2: det är inte alls roligt att skriva "pajaslandet Sverige", det tar verkligen emot, men tyvärr är det dit de folkvalda odågorna fört och fått landet. Beklagansvärt, ledsamt, irriterande och hemskt nog... Väldigt långt ifrån känslorna nära en JAS39 Gripen, en Draken eller ett Viggen plan... Husqvarna eller Hägglunds... Eller varför inte vid en fin Saab 900, någon av Volvos alla fina bilar!  Fosterlandskampviljan har de folkvalda odågorna med (S) i spetsen monterat ned... den med...

Friday, September 13, 2024

Tombolan (S)

 Ja kanske inte bokstavligt en tombola men återigen är det Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) som skämmer ut sig fullständigt, och givetvis som oftast med den "oförvitlige och oförstående Maggan" i spetsen.

Sen TIDÖ kom fram har denna förbaskade (S) lottförsäljning varit på tal, den har dock i det tysta verkat i väldigt många år och dragit in enorma summor till (S). Kulmen har dock nåtts på senare år och med senare partiförmågor och varken Löfven, Maggan eller Damberg är utan skuld i detta. En annan totalt, i frågan, nonchalant och stöddig person i (S) är Lena Hallengren. Uttalandet hon gjorde i fredagens SR Ekonytt är talande för hur (S) ser på det mesta, allt är i stort sett tillåtet när det gäller (S) och deras uttalanden, metoder och allmänna (främst dåliga) vandel.

Lottförsäljningen har bedrivits ytterst aggressivt och många är de äldre invånarna i landet som drabbats av mycket, enligt uppgift, aggressiva lottsäljare inhyrda av (S) och tillslut i god tro har de tecknat sig för vad de trodde var en lott. Det var dock inte en lott utan det var en prenumeration på lotter som dessutom blev allt dyrare med tiden...

Vilken praktskandal! Förbaskade hyckleriparti (S)...

TIDÖ borde se till att (S) med ränta tvingas betala tillbaka precis varenda en peng de fått in på denna vedervärdiga sidoverksamhet. När detta sen är avklarat kan de ta och avveckla alternativt förbjuda (S) baserat på vad de har sysslat och sysslar med. Behövs fler argument kan man äntligen ta och ställa (S) mot väggen för det nutida högst osäkra Sverige som (S) bär absolut största ansvaret för. Lotteriföräljningen är en verksamhet som borde varit totalt tabu, men icke för Sveriges tyvärr största parti... Ja fram till för idag alltså, då de har meddelat att tombolan eller lotteriverksamheten nu ska läggas ner... Eller är det bara själva försäljningsverksamheten som läggs ner?:


Trovärdigheten är ungefär noll för detta parti numera... Tänk vad saker kan förändras...

(S) med sin partiledare Maggan som stod i Plenisalen och klämde fram några tårar för El-Haj, ja den mannen som sedermera naturligtvis fick avgå... Det verkar uppriktigt sagt aldrig riktigt ta slut med märkligheter ifrån (S)... När ska kampanjen för att väcka alla de gamla och trogna väljarna till (S), ja de som stannat i 1950-1960 talets Sverigetid där (S) med statsminister Erlander fortfarande var ett riktigt bra parti, sättas igång? Nåt för TIDÖ att sätta igång med nu direkt.

 

Thursday, September 12, 2024

Riskbanken - superundrets FIRE skattekonsekvenser

 Låt oss inte luras. Snacket om 300 tkr skattefritt sparande, som nu verkar ha delats upp i två "morötter" där den första betyder skattefritt upp till 150 tkr (2025) och året därefter (2026) skattefritt upp till 300 tkr är inget fantastiskt... I landet lagom där ingen helst ska sträva mot oanade höjder passar det dock in, ett beklagansvärt och vänstervridet förslag ifrån "högerpartiet" (M)...

 Fantastiskt... I alla fall inte i betraktande om vad som utspelats i kölvattnet av det svenska superundrets vansinnesframfart. Visst skattefritt 150 tkr och sen 300 tkr underlättar barnsparandet det kära där ett annat svenskt underverk till skyddad verkstad, skatteverket avses, jagar skatt på ISK/KF ända in till exakt sista kronan. Kalkyl har tvingats till flera fyllnadsinbetalningar till barnens spar och summorna är löjeväckande, 1 krona, 2 kronor o.s.v... Istället kunde effektiviteten ökats och skattekronor sparats genom att skjuta på dessa futtiga kronor till året efter, men nej vi är ju i Sverige ska vi veta precis varenda (eviga) dag... Den lilla, vanliga och hederliga människan och invånaren kläms åt och sätts dit för precis alla saker medans kriminella, i form av privatpersoner och företag, oftast går fria eller bara lämnas därhän då de är för besvärliga att arbeta med och/eller mot.... Många är pappersutskicken som krävts för att skatteverket nu kunnat driva in några extra skattekronor ifrån barnens sparande till statskassan den förkastliga och grovt missbrukade... Ska tilläggas att för barnspar i ISK/KF där barnen "märkligt" nog inte uppbär inkomst skickas alltså, av en viss svensk skyddad verkstad (skatteverket), inget slutskattebesked ut så här får var och en förmyndare laga efter egen förmåga om vilken summa i "sparstraff"skatt som förväntas betalas in... till den xx0502... Det procentuella felet i de Kalkylska barnskatteberäkningarna låg runt 0.2% fel och därav krävdes extra fyllnadsinbetalningar... Inbetalningar på kronor i ental alltså... Suck...

Nå, superundrets framfart skulle avhandlas och den cirka 24 månader långa "upptakten" eller ska vi kalla den molltakten innebar massiva förändringar, påverkan o.s.v. Konsekvenserna på sikt är långtifrån kända och räntekramare av rang bör definitivt ta sig en grundlig fundering på vilka kostnader den branta räntehöjningscykeln ifrån helvetet (av Kalkyl benämnd) fört med sig, tipset är att begrunda antalet företagskonkurser och personliga konkurser under dessa 24 månader och därmed på sikt kraftigt minskade skatteintäkter och ökande andra kostnader t.ex i form av A-kassa samt massiva avskrivningar...

I vilket fall:


 Kolumn 6 (från vänster räknat förstås) kan tas *10000 per miljon i ISK/KF kapital och berättar därmed rått och enkelt antalet skattekronor att betala per miljon i ISK/KF kapital. För 2024 blir skatten alltså 10,860 kr/mkr och den "mysiga" summan erläggs till skatteverket senast 250502 och om den skjuter över 30 tkr så betydligt tidigare, har för mig det då handlar om februari och det är en total gåta varför annat datum får lov att användas, om inte ränta skall adderas (vilken konstruktion?!...).

Kolumn 7 berättar skatteökningen från året innan, för 2024 mot 2023 ökade skatten med "underbara" 23.1% eller varför inte studera ökningen mellan 2022-2023 som ökade med galna 135%... Är detta på riktigt, ja tyvärr och landet är Sverige så ingen missuppfattar vad som pågår...

Kolumn 8 berättar skatteökningen mot 2016 och den totala skatteökningen är 302%...
Beräknas enligt: (4.022-1)*100=302.2%

Ber om ursäkt i förväg om inlägget väcker ilska, uppgivenhet, ledsamhet eller allmän frustration men det var på tiden att tydliggöra dessa siffror, högt på tiden.

Superundret har dribblat omkring med repo/styrräntan samt en del annat (tveksamma åtgärder som kostat skattebetalarna multum), penningpolitiken kallas detta dribblande för kort och gott, och tyvärr påverkas statslåneräntan därav, vilken ligger till grund för ISK/KF schablonintäkten som i slutändan ger den effektiva (av Kalkyl benämnd) ISK/KF skatten.

Glöm inte bort att Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) haft sina smutsiga fingrar och högst moraliskt tveksamma avsikter där nere i syltburken för ISK/KF skatten... De har sett till att öka skattebördan, bara så att ingen får för sig att tro nåt annat... (S) har alltså inte infört några skattelättnader precis som vanligt, nej de som ännu kan betala skatt skall bara betala mera och för flera, år efter år... Kalkyl har tidigare föreslagit att styret i Sverige någon endaste gång borde ta och belöna och berömma de medborgare som bidrager kraftigt efter sin förmåga till landets skatteintäkter, inlägget 2022-08-12 läses här.

 

Tuesday, September 10, 2024

Riskbanken - superundrets framfart

 En bild säger mer än tusen ord sägs det. Om det gäller för nedanstående bild får var och en FIRE-strävare själv bedömma men helt klart har superunderts framfart varit ja, hm nåt speciellt och ja superundret, vi är många som noggrant följer er vansinnesframfart:


Det var flera dryga räntebesked som nog fick många, framförallt troligtvis många familjeförsörjare där ingen hyresetta med kokvrå eller avbetald tvårummare riktigt räcker till för hela familjen, att både hicka till, fälla några tårar och kanske med förtvivlan även slå näven i bordet...

(Det bör poängteras att den kritik som Kalkyl framfört och närt under lång tid mot riskbanken eller det svenska superundret (Kalkylska välförtjänta öknamn på svenska Riksbanken) inte bara gäller räntehöjningscykeln ifrån helvetet (av Kalkyl kallad) utan är en mer allmän kritik mot den av superundret förda penningpolitiken sen sådär 15 år som alltså på ett sätt kulminerade i en period av 24 månader med ständiga, saftiga och icke värst förutsägbara räntehöjningar) 

Tiden och konjukturen är dock inte längre på superundrets sida och många fler räntesänkningar är väldigt troliga att invänta. Om inte så har antagligen nåt annat gått riktigt fel i den stora vida världen där det mesta i och för sig är fullt möjligt...

Runt nästa löning, den 25/9, väntas nästa räntebesked. Denna gång går det en knapp vecka mellan det penningpolitiska mötet och tills att räntebeskedet meddelas om inget missförståtts. Det blir helt enkelt en löning med knorr att se framemot och om allt vill sig väl kommer -50 punkter på detta möte då superundrets inflationsdirektion snubblade omkring mellan -25 och -50 punkter redan på förra mötet i augusti. 

Claes Hemberg skriver en del och oftast läsvärt. I senaste skrivelsen 240906 verkar han dock missat att konkurserna stått som spön i backen under en lång tid och de ser knappast ut att minska, kanske inte med samma kraft som 2008 men här förskönar han nog ändå väl mycket... Låst artikel, men för de som kan läsa finns den här på Expressen, under den trevliga rubriken "Räntan rasar snabbare än vi anar".


Saturday, September 7, 2024

Maggan svingar... Rico? - del 4

Lämnar över ordet till Expressen Debatt, denna skriven av justitieminister Gunnar Strömmer (M) och gruppledaren för Moderaterna i justitieutskottet Louise Meijer (M), läs debattartikeln här:



Friday, September 6, 2024

Maggan svingar... Rico? - del 3

 Maggan och Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) har väl börjat inse att folk i stort sett fått nog av samhällsutvecklingen som framförallt den rödgröna sekten skapat och hittills framhållit som "vägen fram". Det är ett budskap som är väsensskilt och med väsentlig skillnad mot hur en svensk enkrona (och Kung) framförde sitt budskap, ja där en gång i forntiden:

"Plikten framför allt" ett valspråk kung Gustaf VI Adolfs införde. 

Ovanstående budskap tycker Kalkyl var det gamla välfungerande Sverige, ett rejält, krävande och förpliktigande samt på ett sätt uppmuntrande budskap eller mantra. Det var detta Sverige som Kalkyl växte upp i och med den egna devisen:

Kämpa vad du kan, gör rätt för dig och uppför dig... Och ligg ingen till last.

Så "gammalt" och "otidsenligt"... När Sverige strävade framåt och dessutom i många avseende var bäst i klassen... Ja det är vi förstås fortfarande och även nu fast tyvärr i en helt annan lektion eller lektioner... Usch för den förfärande och förkastliga samhällsutvecklingen... Framförallt signerad, just det, Bidrags- och semesterpartiet för nyvenskar (S) och den rödgröna sekten där både VPK och MP ingår.

(S) med den rödgröna sekten har ställt till med mycket men tyvärr behöver ingen försöka frånta övriga partier ifrån skuld heller, t.ex. bör ingen glömma Reinfeldt och "de unga stackars pojkarna" ifrån Afghanistan (de flesta >25 år vid ankomst och avvek därmed kraftigt ifrån definitionen av ung pojk...)  2015.  

Nu är (S) sittandes i opposition och de försöker se ut som om de faktiskt, för en gångs skull, jobbar:

Är antagligen få människor, ja hederliga sådana får väl uttryckas explicit nuförtiden, som opponerar sig mot detta förslag, den stora gåtan är varför (S) under så väldigt många år motarbetat det mesta kring just diverse åtstramningar och skärpningar? Frågan som är väldigt rimlig att ställa är också varför (S) under sin förra långa, ja tyvärr alltför långa period enligt Kalkyl och som en före detta (S) anhängare (vilket aldrig igen kommer att bli verklighet, ja att rösta på (S) alltså), mandatperiod varandes mellan 2014-2022 inte hann med detta förslag samt avskaffade den förhatliga och numera syniskt och flitigt använda straffrabatten (som ju dessutom är upptakten och orsaken till att denna avlyssning nu ens behövs)?... Intressanta frågor, enligt Kalkyl, som aldrig kommer att få något svar... 

Moggan (S), ja denna Morgan Johansson, vars f.d. sambo förresten och intressant nog (eller inte) gick med i (SD) när deras förhållande tog slut,  alltså som var justitieminister under den (S) styrda (katastrof) perioden, hade antagligen viktigare saker för sig, t.ex. att jobba för den synnerligen "viktiga" namnbyteslagen... som t.ex. Sopdrottningen utnyttjat flitigt, läs del 2 här.

TIDÖ-partierna har sedan de kom till makten hösten 2022 arbetat hårt med att försöka att först bromsa in Titanic-Sverige och att därefter också försöka att vända på det snart självsänkande eländet Titanic-Sverige. I princip har den rödgröna sekten med Maggan (S) i spetsen motarbetat det mesta...

Att vända den samhällsutveckling som fått blomstra och växa sig, tragiskt nog, ytterst stark och tyvärr ytterst slagkraftig under, en framförallt, (S)-styrd ledning låter sig knappast göras på en enda mandatperiod och med tanke på att (S) mest sov och däremellan utförde diverse rena dumheter, så som att t.ex. sabotera ett av kanske världens bästa energisystem, tillsammans med övriga rödgröna sekten sätts hoppet förstås till att (S) och Maggan inte återtar tronen där i valet 2026. 

Vill betona att TIDÖ-partierna definitivt inte är klanderfria men elogé till dem, framförallt då till (SD) och (KD) samt Strömmer (M), för att äntligen ha satt ner foten och i alla fall gett oss skattebetalare och därmed även oss samhällsbärare något slags hopp i all den förtvivlan som råder för de som inte springer omkring med en enorm foliehatt och babblar vidare likt Demirok (C) (som ännu alltså inte lyckats att fått fram ett enda vettigt budskap sen han tog över efter Lööf där runt februari 2023...) om att fortsatt invandring är ett måste för Sverige och allt fungerar så fint i Sverige o.s.v. Tryggaste landet i världen tror nog ingen längre på... I alla fall gör nog ingen utanför Sverige det... Om så fortfarande göres är det hög tid att vakna ur den där bedrägliga (underbara?) 50-tals drömmen.

Kanske det största problemet av dem alla är att "normalmedia" (skattefinansierad media till största delen tyvärr) inte kritiskt nog granskar (S) och deras tokerier, haverier och ljugerier. 

De kan kanske börja med att försöka få fram en rimlig förklaring till varför Anna Borg, VD på statliga Vattenfall, tjänar 1,454,583 kr/mån, ja per månad och alltså tyvärr inte per år..., på skattebetalarnas bekostnad och kanske framförallt på bekostnad av de stackare som är boendes i fel elzon i "det förenade landet Sverige" (förenade och diversifierade Sverige (TM) av Kalkyl), läs SE4 och SE3... 

Undrar verkligen vad Anna Borg gör där på jobbet om dagarna? Minglar runt och nätverkar (socialiserar) vid kaffeautomaterna som enligt nutidens "ledare" och numera svällande HR avdelningar svarar för typ all (företags)innovation och -kultur... Som alltså kräver fysisk "kaffesinnesnärvaro"!?... En timlön för Borg-damen ligger alltså på surrealistiska, fantastiska och mycket stötande (och detta dessutom i ett statligt och därmed skattefinansierat bolag) på sjuka ca 8,500 kr/h... Här kan alltså i stort sett vem som helst börja undra och förfära sig över sin egen "magra" lön...  Hur är det möjligt att en VD på ett statligt bolag, ja (S) har haft hela 8 år på sig att sänka den fantasilönen, ska få tjäna så mycket? 

Statsministern ligger runt 200,000 kr (198,000 kr/mån sen 240701)... Även superundrets chef, Thedéen tjänar mer än statsministern med sina runt 279,000 kr/mån (siffran varierar, och verkar vara beroende på dagsform hos Google (säkert nåt AI fjanteri som inverkar med sin "IQ"), så lite osäker men i den häraden)...

Hade Kalkyl fått bestämma hade Anna Borgs lön omedelbart sänkts kraftigt och den hade definitivt inte fått lov att överstiga statsministerns... Absolut inte... Riskbankschefens (chefen för det svenska superundret) lön hade definitivt också sänkts kraftigt till att rimligt understiga statsministerns!

Världen blir allt galnare och tyvärr så blir även Sverige... Vad är det som gått så totalt fel? Hur kunde det gå så åt helvete fel med så mycket? Idioter har alltid funnits men hur kunde de få lov att öka i sådan omfattning och dessutom tragiskt nog i styrande positioner?... Givetvis är Kalkyl inte svarslös och svaret finns mitt framför ögonen på oss alla...


Thursday, September 5, 2024

Maggan svingar... Rico? - del 2

 Som liten uppföljning på föregående inlägg, som utan problem skulle kunna bli många fler delar, lästes lite om den nyligen startade rättegången mot Think Pink och ägarinnan som haft fler namn än vårt solsystem har planeter, mest känd som Bella Nilsson.

Think Pink är en skandal i toppskiktet. Ett företag som sysslade med avfall och "återvinning". Det blev inte så mycket med återvinningen och de flesta miljölagarna verkar ha ignorerats. Även vanlig hederlig moral om rätt och fel har skippats. Miljöhänsyn var noll liksom omtanke och förståelse för människor kring avfallsplatserna. Surfa runt själv och begrunda hur saker står och går till i Sverige, till stor del format under (S) styre och resten i den rödgröna sekten...

Så hur kommer "Maggan svingar" in i detta? Jo genom sitt stöddiga och pretantiösa uttalande och där hon suttit som statsminister i många år och där Justitieministern Morgan Johansson (S) såg till att införa en namnlag, citerar från en utmärkt ledare skriven av Expressens Ledarredaktion, läs här:

Enligt regeringen hade Sverige nått den historiska tidpunkt då människor måste få byta namn exakt hur många gånger, och hur ofta, som helst. Ty ”det är viktigt att enskilda har stor valfrihet och att det är möjligt att anpassa sitt efternamn till livets olika skeden”.

Lagförslaget föreslogs Riksdagen av den rödgröna regeringen 2016 under ledning av, just det, Morgan Johansson (S). Vid tiden då det begav sig var Stefan Löfven statsminister (2014-2021) och Maggan finansminister. Oktober 2021 blev Maggan statsminister vilket varade fram till valet 2022.

Så istället för att ta itu med betydligt viktigare frågor såg de till att en "nytänkande", eller totalt  meningslös, lag som ger personer rätt att byta namn hur många gånger som helst fördes fram... Lagförslaget gick igenom trots att oppositionen (M, SD m.fl.) insåg vad de flesta andra inser och antagligen tycker: en ganska onödig lag som antagligen kommer att användas i brottsliga syften. Det har den förstås också gjorts. Bella Nilsson har t.ex. bytt namn (hela och märkliga) 16 gånger... Med hög sannolikhet har dessa namnbyten gjorts för att försvåra igenkännaden och krångla till det för undersökande myndigheter och ärligt talat, med 16 namnbyten är det inte lätt att hänga med. Det är dessutom en del del icke svenskklingande namn vilket för en svensktalande gör det än svårare att följa. Det finns ett annat exempel via en brödratrio som lystrar till ursvenska namn men vars utseende berättar något helt annat. Det är inga trevliga historier där heller och säkert är det väldigt många fler liknande historier som kan hittas om locket lyfts bara så en liten aning...

Denna lag är ungefär lika dum och korkad samt naiv som dagens bilregister som ger en privatperson möjligheten, ja exklusiv sådan dessutom då inga kontrollfrågor någonsin ställs, att registrera flera 1000-tals bilar... Bilregistret är förstås, lika naivt som vanligt, helt öppet och offentligt...

Lag för rätten til namnbyte, ja kanske 1 eller 2 namnbyten men sen får det väl ändå räcka?

De rödgröna odågorna (S, MP, VPK och kanske nåt till som balanserar likt C) bemötte oppositionens farhågor så här (citeras ifrån ovan länkade ledare):

 Risken för ett sådant missbruk såg man som ”liten”. Dessutom har vi ju personnummer att gå på, och dem kan folk inte byta som skjortor, påpekade S och MP.

Åtta år senare har lagen uppenbarligen missbrukats kraftigt och endast med fallet Think Pink i beaktande borde lagen skrotas, ja redan igår.

Think Pink har med sin ägarinna "Bella Nilsson" alias Sopdrottningen eller Queen of Trash, direktinflyttad ifrån Iran, åsamkat mycket:

  • miljöförstöring, en del icke-reversibel sådan
  • enorma saneringskostnader för skattebetalarna
  • enorma lidande för väldigt många människor som fått sitt brunnsvatten förorenat, tvingats att leva flera år i stinkande och giftig sopbrandsrök
Kalkyl hoppas att rättvisan skall vinna denna gång då hoppet ju trots allt är det sista som överger. Ungefär likadant tyckte det paret som blev intervjuade i SR P1 i tisdags, deras livslängd tror de själva har förkortats ett antal år till följd av denna miljöskandal.

Den enda trösten i soppan är vart en del av pengarna verkat gått till som Bella Nilsson tjänat på miljöbrotten. Ledtråd: Ankl...

(S) och Maggan et al, sluta upp med era fantasier och börja med att bekänna hur illa ni skött Sverige.

Tuesday, September 3, 2024

Maggan svingar... Rico?

"Gängvåldet fortsätter samtidigt som kriminella nätverk äter sig in i offentliga institutioner. Nu krävs ett helt nytt angreppssätt där samhället kliver fram och tar kontroll. Vi vill se en särskild gänglagstiftning enligt amerikansk modell, skriver Magdalena Andersson (S)." läs på Expressen, här.

I sak är det inget direkt fel på debattartikeln och i sak är det väl ganska uppenbart att något liknande en Rico-lag behövs och länge behövts även i Sverige lilla... Avslutningen är nog det som stör trots allt:

"En S-ledd regering hade omedelbart påbörjat arbetet för en svensk Rico-lagstiftning."

(M) och TIDÖ har nu hållit på i knappt två år sedan valet 2022. Då den förfärliga samhällsutvecklingen  knappast startade först 2022 är uttalandet direkt irriterande och på vanligt vis läggs dimridåer ut. Varför gjordes inte mycket mera före 2022? Varför finns egentligen inte en Rico-lagstiftning redan på plats? Det beror väl på hur duktiga Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) är, ja särskilt på sina 180 graders svängar i stora frågor som t.ex. kärnkraft och NATO. De hinner väl helt enkelt inte med. Att däremot befinna sig i opposition och fortsätta brunkletandet, smutskastandet och tramsandet samt bromsandet av det mesta, ja det hinner de. Därtill hinner både Maggan och Damberg med att vara lika präktiga och stöddiga som vanligt. Förhoppningsvis har allt fler och förhoppningsvis börjar ännu fler att inse att det är mycket tomma ord bakom (S). Varför har de t.ex. inte för många år sedan satt igång och börjat begränsa tillgängligheten på alla diverse register som idag är smörgåsbordet för de kriminella att använda som planeringsverktyg: bostäder, bilar, maskiner, kidnappning, utpressning m.m...

Varför har inte (S) hunnit få tullpersonal på plats i alla större hamnar, ja så att dygnetrunt bemanning och kontroll av precis alla fordon? Hade varit så enkelt och löst massor med problem och brott där miljarder svenska kronor i tillgångar lämnar landet, där är ju oftast ingen där vid tullarna... sen väldigt många år...


Monday, September 2, 2024

Obehagligt valfläsk - del 2

 Som så ofta med lite större och mera omfattande frågor som avhandlas i ett simpelt blogginlägg kan en del 2 vara nödvändig och så är fallet även för detta inlägg, del 1 läses här.

Det som ingen helst vill prata om och som många nog inte tänkt på men ett eventuellt införande av 35h veckan får konsekvenser:

  1. minimipensionsåldern behöver troligtvis höjas, detta trots att det redan gjorts en gång för inte värst längesedan då den höjdes från 61 år till 64 år, alltså +3 år.
  2. att bekosta 35h veckan som innebär -5h/vecka jämfört med nuvarande 40h/vecka kommer att kraftigt påverka den framtida pensionsen, alltså de belopp som betalas ut...
  3. det är redan rejäla brister på kompetent folk att anställa bland Sveriges invånare så hur ska detta lösas? Massimporten av "skyhög kompetens" skedde i alla fall inte i Sverige, den saken är nog hyfsat glasklar för de flesta numera...
Om nu någon tvivlar på ovanstående så begrunda att 1) alltså redan införts och gäller. I dagarna var Tyskland ute och gjorde en liknande förändring, de höjde alltså sin pensionsålder... Tyskland och Sverige är på ett sätt betraktat ganska lika och är därmed drabbade av ungefär lika problem och omfattning, skalan är däremot annorlunda. 

Att höja minimipensionsåldern var ett hån och ett lurendrejeri mot alla oss som redan stakat och kämpat oss fram under en stor del av det förväntade arbetslivets tidslängd. Alla stora och genomgripande förändringar likt ovan är avskyvärda och totalt förkastliga egentligen... Ungefär som att avskaffa ränteavdraget för de som redan gått in i bostadsmarknaden under de förutsättningarna... Det döms från styrande håll inte ut en hörna eller en straffspark, nej hela matchen ogiltigförklaras på ett bräde och omspel väntar med mycket stora konsekvenser och påverkan av diverse slag...

Är det något som behövs är det en fastlagd regeluppsättning så att förutsättningnarna de alla och många finns på plats och som sedan gäller... Rimligt, förväntat, önskat men alltså sällan längre praktiken...

Att sänka till 35h vecka kan te sig trevligt, angenämt och säkert, med nutida tankesätt, "rättvist" och "välförtjänt". Men att då strax innan (tid är relativt) ha höjt pensionsåldern samt att med sänkningen med stor sannolikhet än en gång höja pensionsåldern samt sänka kommande pensionsutbetalningar känns inget vidare. 

Nej, (S) lägg ner valfläsksnacket om 35h veckan.